Παρέμαβαση της ΑΝ.Α.Σ.Α για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΠΡΟΣ τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου

«Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υποβαθμίζεται συνεχώς και απροκάλυπτα»

Τον περασμένο Μάιο, όταν η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας προχώρησαν στο πρώτο βήμα για το κλείσιμο των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων απαγορεύοντας την είσοδο σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η υπουργός απαντώντας στις δίκαιες αντιδράσεις των τοπικών φορέων είχε ισχυρισθεί προκλητικά «..ότι κλείνει προσωρινά τα τμήματα αυτά, για να τα αναβαθμίσει αργότερα (!)».

 

Η ΑΝ.Α.Σ.Α είχε αντιδράσει και τότε έντονα, κατήγγειλε την στάση και τα λεγόμενα της υπουργού και άσκησε δριμεία κριτική σε σας γιατί ως Περιφερειάρχης Ιονίων είχατε αποδεχθεί τα τετελεσμένα χωρίς αντίδραση.

Σήμερα, μετά από έξη μήνες έχουμε και ένα πρώτο σημάδι της «αναβάθμισης» που επιφυλάσσει για το ΤΕΙ η ασκούμενη καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Μείωσε το ποσόν της επιχορήγησης του ΤΕΙ για την μισθοδοσία του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού κατά 55% με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των έκτακτων καθηγητών στο μισό! Αυτό στην συνέχεια οδήγησε την ΔΕ του ΤΕΙ να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας και συγκεκριμένα να μειώσει τον αριθμό των διδασκόμενων ανά εξάμηνο και σε κάθε τμήμα κατ επιλογή υποχρεωτικών μαθημάτων από 8 σε 4!

Επειδή είναι φανερό ότι πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής τριπλής συγκυβέρνησης, αποτελεί η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων μέσα στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής διάλυσης της δημόσιας Παιδείας και της παράδοσης της στο ιδιωτικό κεφάλαιο,

Επειδή τα κτυπήματα που δέχεται το ΤΕΙ Ιονίων διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως σας εξηγήθηκε παραπάνω,

Επειδή τα παραπάνω τα γνωρίζετε ήδη από επιστολή που σας κοινοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης σας κ. Φιοραβάντες από τις 10/10/2011,

Επερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη τι προτίθεσθε να κάνετε στο άμεσο μέλλον προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά το ΤΕΙ της Περιφέρεια μας, να αποκρουσθεί η αντιεκπαιδευτική μνημονιακή επίθεση που δέχεται, να μπεί στον δρόμο της σταθερής και αξιόπιστης λειτουργίας με πλήρη ανάπτυξη τμημάτων και σχολών, να αποκτήσει την αυτονομία του και να διαθέτει κτίρια, υλικοτεχνική υποδομή και εστίες για την άριστη εκπαίδευση και διαβίωση των φοιτητών.

Αργοστόλι, 19/11/2011 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α