Σοβαρή έρευνα για τον Άη-Βασίλη

 
Μετά από ενδελεχή έρευνα που κράτησε 34 έτη (όσα πέρασαν από τη στιγμή που άκουσα για πρώτη φορά με φρίκη πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης), και που ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ένα θλιβερό γεγονός που τα ΜΜΕ επιμελώς αποσιωπούν.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πριν φτάσω όμως στις ζοφερές αποκαλύψεις, παρακαλώ απομακρύνετε τα παιδιά από τον υπολογιστή. Δε θα ήθελα να είμαι υπαίτιος για την ανήκεστο βλάβη που θα υποστούν οι παιδικές ψυχές τους.
Είμαι -το ομολογώ- πολύ ταραγμένος, οπότε προχωρώ στην παράθεση των στοιχείων για να κρύψω το τρέμουλο…
 
 
1) Δεν υπάρχουν απ’ όσο γνωρίζουμε ιπτάμενοι τάρανδοι. Παρ’ όλα αυτά γύρω στα 300.000 είδη του ζωϊκού βασιλείου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά είναι μικρόβια ή έντομα, αυτό όμως δεν αποκλείει επιστημονικά την ύπαρξη των υπέροχων ιπτάμενων ταράνδων που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες και που θεωρούμε πως τραβούν το έλκηθρο του Αγίου Βασίλη. Μέχρι εδώ, κάτι γίνεται.
2) Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια -κατά προσέγγιση- παιδιά στον κόσμο (εννοείται, αυτά που είναι κάτω από την ηλικία στράτευσης). Καθώς ο Σάντα δεν ασχολείται -αυτό δα έλειπε!- με Μουσουλμάνους, Ινδουϊστές, Εβραίους και Βουδιστές, αυτό μειώνει δραστικά την εργασία του στο 15% ή στα 378 εκατομμύρια παιδιά. Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες καταμετρήσεις, αντιστοιχούν 3,5 παιδιά σε κάθε σπίτι, άρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια σπίτια. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ένα τουλάχιστον καλό παιδάκι θα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Τι διάολο! Όλα κουκουλοφόροι θα βγουν;
 
 
3) Ο Αη- Βασίλης έχει στη διάθεσή του 31 ώρες (λόγω της διαφορετικής ζώνης ώρας και της περιστροφής της Γης -είπαμε, έχουμε κάνει σοβαρή έρευνα, όχι μπαρμπούτσαλα!) για να μοιράσει τα δώρα, αν φυσικά υποθέσουμε πως ταξιδεύει από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Όχι κι άσχημα! Οι δυσκολίες αρχίζουν μαζί με τις διαιρέσεις. Γιατί τελικά θα πρέπει να κάνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο. Εν ολίγοις έχει σχεδόν ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου στη διάθεσή του για να:

 
α) παρκάρει στην χιονισμένη σκεπή
β) κατεβεί από το έλκηθρο
γ) χωθεί στην καμινάδα
δ) γεμίσει τις κάλτσες με δώρα
ε) πετάξει βιαστικά τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο
στ) τσιμπήσει ό,τι πρόχειρο μεζέ βρει
ζ) σκαρφαλώσει ξανά στην καμινάδα
η) πηδήξει στο έλκηθρο
θ) ξεκινήσει για το επόμενο σπίτι.
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό θα εξηγούσε γιατί δεν προλαβαίνεις ποτέ να τον δεις…
 
4) Αν υποθέσουμε πως αυτές οι 91.800.000 στάσεις είναι ομαλά κατανεμημένες (που δεν είναι, αλλά ας όψεται μέρες που ‘ναι…), τότε μιλάμε για 1,25 χιλιόμετρα (χλμ) ανά σπίτι, δηλαδή συνολικά 115 εκατομμύρια χλμ. (για να μην υπολογίσουμε τις στάσεις για κατούρημα του Σάντα ή έστω των ταράνδων). Τώρα αυτό θα σημαίνει πως ο Αη- Βασίλης θα κινείται με μια ταχύτητα 1066 χλμ/ δευτερόλεπτο, 3000 φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου!
Κουφαθήκατε;
 
 
5) Το βάρος του ελκήθρου αποδεικνύεται ότι αποτελεί ένα ακόμα προβληματικό σημείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί παίρνει κατά μέσο όρο ένα δώρο που ζυγίζει ένα κιλό, το συνολικό βάρος των δώρων θα είναι 378.000 τόνοι (χωρίς να υπολογίσουμε τον ίδιο τον Σάντα που, κατά γενική ομολογία, περιγράφεται ως υπέρβαρος). Στο έδαφος ένας τάρανδος μπορεί να σύρει μέχρι 150 κιλά. Ασφαλώς ένας ιπτάμενος θα τραβάει πιο δυνατά, ας πούμε δέκα φορές περισσότερο. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δε μας αρκούν οι οκτώ τάρανδοι που συνήθως μας δείχνουν στις ταινίες. Χρειαζόμαστε λίγους περισσότερους. Για την ακρίβεια 251.992 ακόμα. Το συνολικό βάρος μαζί με το έλκυθρο θα είναι βέβαια τέσσερις φορές το βάρος του κρουαζιερόπλοιου Queen Elizabeth, αλλά τουλάχιστον κανείς οικολόγος δε θα μπορεί να παρουσιάσει τους ιπτάμενους ταράνδους ως είδος προς εξαφάνιση.
 
 
6) Και φτάνουμε στο χειρότερο, που είναι η είσοδος στην ατμόσφαιρα. 378 χιλιάδες τόνοι κινούμενοι με ταχύτητα 1066χλμ./δευτερόλεπτο, μάλλον θα υπερθερμάνουν λίγο τους ταράνδους. Ειδικά το μπροστινό ζευγάρι των συμπαθών κερασφόρων θα αναφλεγεί σχεδόν στιγμιαία, επιτρέποντας στο πισινό του να πάθει τα ίδια κ.ο.κ. Η βάρβαρη αυτή διαδικασία ευτυχώς δε θα κρατήσει για πολύ. Όλοι οι τάρανδοι με την ενέργεια δια τριβής που προκύπτει, θα εξαϋλωθούν σε 4 και κάτι ψιλά χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 
7) Εν τω μεταξύ ο Αη- Βασίλης θα είναι ανήμπορος να συνδράμει τα ζωντανά του. Κι αυτό διότι θα υπόκειται ο ίδιος σε δυνάμεις επιτάχυνσης 17500 φορές μεγαλύτερες της βαρύτητας. Ένας Σάντα 120 κιλά (σχετικά αδύνατος δηλαδή), θα «κολλήσει» στην πλάτη του ελκήθρου σα να τον σπρώχνουν με μια δύναμη 2 εκατομμυρίων κιλών! Όχι «χο-χο-χο», ούτε «ωχ-ωχ-ωχ» δε θα προλάβει να πει.
 

 

Συμπερασματικά: Αν κάποτε ο Αη- Βασίλης αποφάσισε να μεταφέρει τα δώρα των παιδιών, από τη Λαπωνία με ιπτάμενους ταράνδους, τότε σήμερα είναι σίγουρα νεκρός…

 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια…