Δήλωση Στ. Ζαβιτσάνου σχετικά με δημοσίευμα στο τοπικό σάιτ Meganisi News

_DSC0671

ΔΗΛΩΣΗ απερχόμενου Δημάρχου, σχετικά με δημοσίευμα

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα στο site meganisinews, δηλώνουμε την πλήρη αναξιοπιστία και αστειότητά  του. Το συγκεκριμένο site, συνεχίζει την γνωστή τακτική της εμπάθειας και λάσπης απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η αλήθεια είναι, ότι την Τετάρτη 27/8, ύστερα από αίτημα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου  και με τη δική μας συναίνεση, επισκέφθηκε τον Δήμο ο κος  Παύλος Δάγλας συνοδευόμενος από τρία άτομα, τα οποία συνέστησε ως συνεργάτες του για ενημέρωση στα οικονομικά του Δήμου. Τα άτομα αυτά, τελικά δεν ήταν άγνωστα σε εμάς, αφού διατηρούν ιδιωτικό γραφείο στην Άρτα, το οποίο  διοργανώνει  επιμορφωτικά σεμινάρια στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στο Δήμο έμειναν λίγο παραπάνω από μία ώρα, όπου ζήτησαν παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου οικονομικά στοιχεία, τα οποία και  έδωσε η οικονομική υπηρεσία. Αποχωρώντας, ουδέν σχόλιο έκαναν και μάλιστα στην ολιγόλεπτη συνομιλία  μαζί μου, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου μας. Άρα τα περί «φύλλου και φτερού» και «σοβαρών παρατυπιών», είναι απλά μυθεύματα, που κάπου αλλού αποσκοπούν.  Η δε παραλαβή του Δήμου, εξελίσσεται ομαλά και σε πολύ καλό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας είναι πιστοποιημένη, λειτουργεί και ελέγχεται online  από κεντρικούς κρατικούς μηχανισμούς και την ΕΕΤΑΑ και υποχρεωτικά όλες οι οικονομικές συναλλαγές του Δήμου, πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Τέτοια δημοσιεύματα λοιπόν δεν προκαλούν μόνο τη νοημοσύνη αυτών που γνωρίζουν  τις δομές της αυτοδιοίκησης αλλά απαξιώνουν και υποβαθμίζουν την προσπάθεια των διοικητικών υπαλλήλων του Δήμου.  Γι’ αυτό οφείλει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κος Παύλος Δάγλας,  να αποκαταστήσει και να προστατέψει  την υπόληψη των αυριανών συνεργατών του στο Δήμο.

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Απερχόμενος Δήμαρχος Μεγανησίου