Πρόσωπα: Αποστόλης Πολίτης…Ο καλλιτέχνης της Φιγούρας Θεάτρου Σκιών.

Οταν λέμε ότι   αυτό το νησί  είναι χαρισματικό το εννοούμε. Οι άνθρωποι με ξεχωριστές ικανότητες που ευχάριστα μας εκπλήσουν κάθε τόσο το αποδεικνύουν.
Ξεχωριστό ταλέντο στην κατασκευή φιγούρας  θεάτρου σκιών ο Αποστόλης. Το  ανακάλυψα εντελώς τυχαία σε μια κουβέντα που είχαμε πρόσφατα. Φυσικά δεν είναι το μόνο του ταλέντο. Εχει δώσει δείγματα και στην υποκριτική . Οσοι έχετε δει την θεατρική μας παράσταση «Οικος ενοχής» πέρσι το διαπιστώσατε.
Αυτό όμως είναι κάτι ιδιαίτερο και απαιτεί κόπο χρόνο και ικανότητα.
Θέλησα να μάθω περισσότερα γιατί θεωρώ ότι δικαιούται μια θέση  σε αυτή τη στήλη που σκοπό έχει να  προβάλει το Μεγανησιώτικο ταλέντο.
Ο Αποστόλης μας εξηγεί παρακάτω  πότε ξεκίνησε και πώς κατασκευάζει τις φιγούρες του.
«Το θέατρο σκιών με κέρδισε από 8 χρονών .  Από 12  χρονών άρχισα να φτιάχνω φιγούρες με χαρτόνι και σιγά-σιγά άρχισα να εξελίσσομαι και από τα 17 μου άρχισα να φτιάχνω φιγούρες από ζελατίνα. Σιγά-σιγά έμαθα να φτιάχνω  επαγγελματικές φιγούρες σε σχέδιο του Ευγένιου Σπαθάρη του μεγαλύτερου δασκάλου θεάτρου σκιών.                                       
 Οι φιγούρες φτιάχνονται ως εξής :  Σχεδιάζουμε την φιγούρα που θέλουμε σε ένα χαρτόνι , στη συνέχεια παίρνουμε τη ζελατίνα που είναι ένα φύλλο πλαστικού  ενάμισι με δυο χιλιοστά πάχος.
Το τρίβουμε με γυαλόχαρτο ψιλό μέχρι να σπάσουμε την γυαλάδα της ζελατίνας και στην συνέχεια βάζουμε την ζελατίνα πάνω στο χαρτόνι που σχεδιάσαμε την φιγούρα και με ένα λεπτό μαρκαδόρο ξεπατικώνουμε την φιγούρα στη ζελατίνα.
Χρωματίζουμε την φιγούρα με μαρκαδόρους οινοπνεύματος , κόβουμε το περίγραμμα της φιγούρας με ένα ψαλίδι και τρυπάμε τα κομμάτια της φιγούρας με έναν διακορευτή ή με ένα λεπτό τρυπανάκι. Συνδέουμε τα κομμάτια με μεταλλικούς συνδετήρες τρούκ που μπορούμε να προμηθευτούμε από τσαγκαράδικα .
   Οι επαγγελματικές φιγούρες που φτιάχνω εγώ  είναι χρονοβόρες και για την ολοκλήρωση μιας φιγούρας απαιτούνται  δυο με δυόμισι ώρες, αλλά το μεράκι και η αγάπη μου για το θέατρο σκιών κάνουν το χρόνο να περνάει ακούραστα.»