Δελτία τύπου Περιφέρειας για την διεξαγωγή των εκλογών

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Όλα έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών» – Σε πλήρη εγρήγορση ο μηχανισμός της Π.Ε. Λευκάδας

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (6/10/2023) η τελική φάση της προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με τη διανομή του εκλογικού υλικού στα εκλογικά κέντρα και τους Δήμους.

 

Όλες τις προηγούμενες ημέρες το προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας εργαζόταν πυρετωδώς για την ταξινόμηση του εκλογικού υλικού και τον εξοπλισμό των εκλογικών σάκων. Οι σάκοι αυτοί περιέχουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, σφραγισμένους φακέλους, σφραγισμένα βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, σχετική εκλογική νομοθεσία και εγκυκλίους, κλπ. Οι σφραγισμένοι σάκοι μαζί με τα τάμπλετ για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, παραδίδονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 

Να σημειωθεί πως στις προπαρασκευαστικές ενέργειες δεν περιλαμβάνονταν μόνο αυτές που σχετίζονται με την προετοιμασία και διανομή του εκλογικού υλικού, αλλά και σειρά διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας και ο συντονισμός με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι, οι Δικαστικές αρχές, κλπ.

 

Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο έχει η Π.Ε. Λευκάδας για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία τα οποία μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας – και παράλληλα με τα αποτελέσματα που θα μεταδίδουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) – θα αποστέλλουν τα εκλογικά αποτελέσματα προς το Υπουργείο μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0.

 

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά όλο το προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας, που παράλληλα με τα συνήθη υπηρεσιακά τους καθήκοντα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη διασφάλιση άλλης μιας απρόσκοπτης και έγκυρης εκλογικής διαδικασίας. Την 3η μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Όλα είναι έτοιμα και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα έχουμε μια απολύτως ομαλή διαδικασία. Έχουμε γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες και ολόκληρος ο μηχανισμός μας βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε την ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας, οι συμπολίτες μας να εκφράσουν τη βούλησή τους απρόσκοπτα και με άνεση» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

………………………………………………………………………………………………………………………

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: 81 εκλογικά τμήματα για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές – Αλλαγές σε εκλογικά τμήματα της πόλης της Λευκάδας σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές

 

Ογδόντα ένα (81) εκλογικά τμήματα έχουν συσταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για την διενέργεια των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και των τυχόν Επαναληπτικών Εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

 

Εφιστάται η προσοχή των εκλογέων στην πόλη της Λευκάδας, καθώς έχουν υπάρξει τροποποιήσεις σε σχέση με τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές, ώστε να διευκολυνθεί περισσότερο η προσβασιμότητα των πολιτών και ιδίως αυτών με κινητικές δυσκολίες (ισόγειες αίθουσες, ράμπες ΑμεΑ, πάρκινγκ, κλπ.).

 

Συγκεκριμένα, τα 17 εκλογικά τμήματα συνολικά στη πόλη της Λευκάδας (από το 50ο Ε.Τ. έως το 66ο Ε.Τ.) κατανέμονται σε 2 σχολικά συγκροτήματα, ως εξής:

  • Στο Σχολικό Συγκρότημα 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Λευκάδας στα Βαρδάνια θα υπάρχουν 12 εκλογικά τμήματα (από το 50ο Ε.Τ. έως το 61ο Ε.Τ.) για τους εκλογείς που το επώνυμό τους αρχίζει από «Α» μέχρι και τον εκλογέα «ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ».
  • Στο Σχολικό Συγκρότημα 1ου Γενικού Γυμνασίου Λευκάδας στις Αλυκές θα υπάρχουν 5 εκλογικά τμήματα (από το 62ο Ε.Τ. έως το 66ο Ε.Τ.) για τον εκλογέα «ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ» και όλους τους υπόλοιπους εκλογείς μέχρι και αυτούς που το επώνυμό τους αρχίζει από «Ω».

 

Δείτε αναλυτικά τα Εκλογικά Τμήματα και τα Καταστήματα Ψηφοφορίας στην επικράτεια της Π.Ε. Λευκάδας, καθώς και την κατανομή σ’ αυτά των εκλογέων στο σύνδεσμο https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2023/09/apof-77528-20230915.pdf

 

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αναζητούν ηλεκτρονικά το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που Ψηφίζεις» https://mpp.ypes.gov.gr, καταχωρώντας «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατέρα», «Έτος Γέννησης», και προαιρετικά «Όνομα Μητέρας».