Δελτίο τύπου Ομίλου Δράσης και Πολιτισμού Μεγανησίου

Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Ομίλου Δράσης και Πολιτισμού Μεγανησίου, συναντήθηκαν, προκειμένου να καθορίσουν τις πρώτες δράσεις του φορέα.
Μεταξύ των άλλων, προσκάλεσαν και τον προσωρινό πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου «Μέντη», Κώστα Κανέλλο. Τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία ίδρυσης ποδοσφαιρικής ομάδας και δήλωσαν αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των μεγανησιωτών.
Ο Όμιλος εξάλλου, όπως τονίστηκε, θα πρέπει να θεωρείται σταθερός συμπαραστάτης στο έργο του «Μέντη», ώστε ο τελευταίος να ανακτήσει την παλιά του αίγλη που όλοι θυμόμαστε και ζήσαμε, τόσο ως αρωγοί, όσο και ως συμμετέχοντες ενεργά στις πολιτιστικές του δράσεις.
Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί συνάντηση με τον Σύλλογο Γυναικών Μεγανησίου, ώστε να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας αναφορικά με τον παραπάνω στόχο της ενότητας και της ανάδειξης των θετικών στοιχείων του νησιού που όλοι αγαπάμε.
Ακολούθως, ο Όμιλος Δράσης και Πολιτισμού Μεγανησίου, αποφάσισε τις πρώτες δράσεις του, όπως περιγράφονται τόσο από το καταστατικό του, όσο και από την ανάγκη ενίσχυσης πρωτίστως των διαμενόντων στο Μεγανήσι.
Η πρώτη δράση θα λάβει χώρα από 1-3 Μαρτίου, με ειδική ομάδα γιατρών τριών ειδικοτήτων στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, που θα μείνει στο νησί και θα εξετάσει όσους κατοίκους επιθυμούν.
Η δεύτερη δράση θα γίνει στις αρχές Απριλίου με καρδιολόγους για μικρούς και μεγάλους. Στην κατεύθυνση αυτή, επικοινωνήσαμε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Γεράσιμο Κατωπόδη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια.
Επιπλέον, ο Όμιλος ήρθε σε επαφή με τον Συνεταιρισμό και την ομάδα ανέγερσης του σύγχρονου ελαιοτριβείου, χαρτογραφώντας όλο το φάσμα των δυσχερειών που παρουσιάστηκαν διαχρονικά και τείνοντας χείρα βοηθείας προς την ευόδωση της επίτευξης των προσπαθειών της. Ήδη, όπως σημείωσε ο π. πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Πολίτης, έχει γίνει η πρώτη επικοινωνία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα για την εξασφάλιση μέρους των απαραίτητων κονδυλίων.
Επίσης, σαν επόμενη δράση, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό λεύκωμα με όσες περισσότερες παλιές φωτογραφίες μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε με θέματα του νησιού, που θα απεικονίζουν αγαπημένα πρόσωπα, δραστηριότητες, συνήθειες και κάθε άλλο στοιχείο του πολιτισμού και της ζωής στο Μεγανήσι.
Για κάθε επόμενη δράση, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, τόσο από την ομάδα μας στο FACEBOOK, όσο κυρίως από τη σελίδα του ομίλου που θα φιλοξενείται στον ιστότοπο του κ. Γιάννη Πολίτη PolitisOnline.
Για την προσωρινή διοίκηση
Γιάννης Λ. Πολιτης