Λευκαδίτικο Kαρναβάλι «Φαρομανητά 2011»

Κορυφώθηκε χθες με την καθιερωμένη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Λευκάδας το φετινό Λευκαδίτικο καρναβάλι, τα «Φαρομανητά 2011».

Ούτε ο βροχερός καιρός -ψιλόβρεχε καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της παρέλασης-, ούτε η οικονομική κρίση -σατιρίστηκε χθες επαρκώς από πολλούς συμμετέχοντες-, στάθηκαν τελικά εμπόδιο στην επιτυχή διεξαγωγή της φετινής καρναβαλικής παρέλασης. Συντελεστές για μια ακόμη φορά το πλήθος των καρναβαλιστών, αλλά και οι εκατοντάδες θεατές, που είχαν από νωρίς παραταχθεί, με τις ομπρέλες τους οι περισσότεροι, κατά μήκος της κεντρικής αγοράς για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Να πούμε με τη σειρά μας ένα μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες, τόσο στα μηχανοκίνητα άρματα όσο και στους πεζούς καρναβαλιστές, για τις πρωτότυπες πολλές φορές ιδέες τους και πάνω απ’ όλα για τη συνεισφορά τους στην πραγμάτωση της φετινής παρέλασης. Και στο διοργανωτή φυσικά, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι το Λευκαδίτικο καρναβάλι έχει καθιερωθεί πια ως θεσμός στο νησί μας – ο δεύτερος τη τάξει μετά το καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, συγκρίνοντας την καρναβαλική παρέλαση με άλλες αντίστοιχες παρελάσεις σε πληθυσμιακά ανάλογες με τη Λευκάδα πόλεις της Γερμανίας, μιας κατ’ εξοχήν χώρας του καρναβαλιού, συμπεραίνει κανείς αβίαστα ότι δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα.

Η καρναβαλική ράβδος απονεμήθηκε στην κεντρική πλατεία από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Γαζή στο άρμα «Comedia de l’arte»». Ο κ. Γαζής ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου όλους όσους συμμετείχαν στην παρέλαση -συλλόγους και ιδιώτες- για το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν.

Ο επικεφαλής του εν λόγω άρματος και παλιός καρναβαλιστής κ. Αποστόλης, αποδέκτης για ένα χρόνο της καρναβαλικής ράβδου, είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι το καρναβάλι αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη Λευκάδα τους χειμερινούς μήνες και ότι χαίρεται ιδιαίτερα, όταν βλέπει να συμμετάσχουν νέα παιδιά στις εκδηλώσεις.

Άντε και του χρόνου με το καλό…

Περισσότερα και πολλές φωτογραφίες στα Λευκαδίτικα Νέα