Τα σχολεία φέτος θα κλείσουν αργότερα

 Αργότερα από πέρυσι θα τελειώσουν φέτος τα µαθήµατα στα σχολεία, ενώ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Μαΐου,χωρίς να έχει ακόµα προσδιοριστεί η ακριβήςηµεροµηνία έναρξης.

Οπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις της Αννας ∆ιαµαντοπούλου (σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθµό Mega), βασική λογική φέτος θα είναι «να µην κλείσουν τα σχολεία νωρίς όπως πέρυσι», ενώ οι Πανελλαδικές θα καθυστερήσουν κάποιες µέρες, καθώς υπάρχουν οργανωτικά ζητήµατα εξαιτίας των αλλαγών που θα γίνουν στη διαχείρισή τους. Σηµειώνεται ότι πέρυσι τα µαθήµατα έληξαν στις 12 Μαΐου και οι Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου.

Οι συγχωνεύσεις Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι οποίες αναµένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της τρέχουσας ή στις αρχές της ερχόµενης εβδοµάδας, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο αριθµός µαθητών ανά τάξη, που είναι σύµφωνα µε τον νόµο 30 για τη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση, µειώνεται στους 25 µε εγκύκλιο του υπουργείου.Πρόσθεσε ότι υπάρχει κατεύθυνση να µη γίνουν συνενώσεις σε σχολεία στα οποία υπάρχουν παιδιά που δεν µιλούν την ελληνική γλώσσα. Η Αννα ∆ιαµαντοπούλου διαχώρισε σε 3 κατηγορίες τις συγχωνεύσεις:

«Καταργούνται 150 σχολεία που είναι κλειστά εδώ και έξι χρόνια . Η άλλη κατηγορία είναι τα µονοθέσια και διθέσια, τα οποία θέλουµε να κάνουµε µε περισσότερες θέσεις. Εδώ θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η απόσταση. Η τρίτη κατηγορία είναι τα συστεγαζόµενα, όπως τα Γυµνάσια».

(Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)