Οι γυναίκες γιόρτασαν στις «Διμηνίστρες».

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε το Πολιτιστικό Κεντρο Ταφίων  του Δήμου για να τιμήσει την γυναίκα χτές το απόγευμα 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το μικρό καφέ Διμηνίστρες στο Κατωμέρι γέμισε γυναικείες φωνές που είχαν φτάσει νωρίτερα απο την  καθορισμένη ώρα συνάντησης.

Σαν να έψαχναν ευκαιρία για συνάντηση, όσες γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα χαρούμενες και με πολύ όρεξη για κουβέντα άφησαν για λίγο πίσω δουλειές και υποχρεώσεις και απόλαυσαν το καφεδάκι  τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης Το Πολιτιστικό  Κέντρο σε συνεργασία με την ΚΟΙΔΕΜ μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που  συμπλήρωσαν οι εορταζόμενες,  κατέγραψαν προτάσεις, σκέψεις και προβλήματα που απασχολούν την κάθε Μεγανησιώτισσα γυναίκα του σήμερα.

Μέσα από προτάσεις των παραπάνω φορέων συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα ενδιαφέροντα η χόμπυ των γυναικών με την πρόθεση στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μια σειρά απο δράσεις που σκοπό θα έχουν την ψυχαγωγία και επιμόρφωση των Μεγανησιώτισσων σε τομείς που θα επιλέξουν οι ίδιες.

Η επιτυχία της συνάντησης κρίθηκε όχι τόσο από τον αριθμό των προσκεκλημένων όσο από την ουσιαστική κουβέντα μεταξύ των γυναικών.

Εγινε επίσης η αρχή για μια σειρά συναντήσεων που  πρόκειται θα ακολουθήσουν στο μέλλον με σκοπό μια πιο ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των γυναικών.

( Παραπάνω το ερωτηματολόγιο που καλέστηκαν να συμπληρώσουν οι παρεβρισκόμενες . Για να επιτευχθεί καλύτερα ο στόχος το έντυπο θα μοιραστεί και σε όσες περισσότερες γυναίκες είναι δυνατό για καλύτερα συμπεράσματα.)

Καφεδάκι κεράστηκαν και όσοι άντρες βρέθηκαν στο χώρο και μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά.

Ευχαριστούμε τον Πάνο και την Χρύσα για την φιλοξενία τους στο ζεστό χώρο  τους,  που θύμιζε έντονα την απουσία μιας μεγάλης γυναίκας Μεγανησιώτισσας  που σίγουρα αν ήταν κοντά  μας, αυτή η συγκέντρωση θα είχε άλλο χρώμα. Της αφιερώνουμε την χτεσινή μέρα  με την ευχή να είναι η αρχή μιας ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των γυναικών του νησιού.

Χρόνια Πολλά γυναίκες και πάντα άξιες και δυνατές για το δύσκολο ρόλο που μας έχει αναθέσει η φύση….