Δελτίο Τύπου βουλευτή Λευκάδος κου Σπύρου Μαργέλη για την τροποποίηση της ΚΥΑ για τα 300 μέτρα

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 168040/3-9-2010 (για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας)

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 168040/3-9-2010
(για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας)

Με ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως ύστερα από συντονισμένες παρεμβάσεις και συνεργασίες του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη με την Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφενός, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αφετέρου, τροποποιείται η γνωστή μας πλέον Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. 168040/3-9-2010), με την οποία ορίστηκαν τα κριτήρια για τον καθορισμό της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας.

Θυμίζουμε πως με προηγούμενη τροποποίηση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 102Β / 1.2.2011) καταργήθηκε το κριτήριο με βάση το οποίο ζώνη 300 μέτρων από τις ακτές της Λευκάδας και των Νησιών μας (Κάλαμος, Καστός, Μεγανήσι) χαρακτηριζόταν ως Γη Υψηλής Παραγωγικότητας και απαγορευόταν οποιαδήποτε δραστηριότητα πλην της γεωργικής (βλέπετε σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου μας στις 22 Ιανουαρίου 2011).

Με την προωθούμενη τώρα τροποποίηση διευκρινίζεται< και ορίζεται πως η αρχική ΚΥΑ έχει εκδοθεί για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σαν βάση για τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας και την έκδοση στο μέλλον των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καθορίζονται οι ζώνες Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας σε όλη τη χώρα.

Έτσι, μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέσα στις προσεχείς ημέρες της νέας τροποποιητικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (η οποία ήδη έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Κώστα Σκανδαλίδη και Τίνα Μπιρπίλη) δεν θα απαιτείται πλέον χορήγηση πιστοποιητικού από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας για τον χαρακτηρισμό του κάθε ακινήτου. Με αυτόν τον τρόπο επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκύψει και ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, υπηρεσίες).

Για την ιστορία θυμίζουμε πως με δελτίο τύπου του γραφείου μας στις 16/2/2011 είχαμε ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τις ενέργειες του βουλευτή. Ενέργειες που συνέχισε ο βουλευτής όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινού με τον βουλευτή Κεφαλονιάς Σπύρο Μοσχόπουλο, με αποτέλεσμα, σε πολύωρη συνεργασία που έλαβε χώρα στις 21/2/2011 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κανελλόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του ιδίου Υπουργείου κ. Βιτζηλάκη, να προκριθεί τελικά και να συμφωνηθεί, μεταξύ πολλών εναλλακτικών λύσεων που συζητήθηκαν, η έκδοση τροποποιητικής ΚΥΑ με το περιεχόμενο που έχουμε αναφέρει.

Από το Γραφείο Τύπου