Δελτίο τύπου βουλευτή κου Μαργέλη για το Μεγανήσι

Τετάρτη,  23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγανησίου

Νέα συνάντηση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 είχε ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης μαζί με τον Δήμαρχο Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ κ. Γιάννη Φωτάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση των μελετών και την συμπλήρωση του φακέλου του έργου της ανέγερσης νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Μεγανήσι, με τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

Στόχος η ένταξη της κατασκευής του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με φορέα υλοποίησης του έργου την ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.

Για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στο Μεγανήσι

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης μαζί με τον Δήμαρχο Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνο την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με αίτημα την ένταξη σε τρέχοντα προγράμματα της εγκατάστασης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Μεγανήσι.

Η κ. Υφυπουργός αντιμετώπισε με απόλυτη κατανόηση το αίτημα, επικοινώνησε αμέσως με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αποστολόπουλο και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου ανέλαβε την υποχρέωση μέχρι τις 31/3/2011 να υποβάλει τον σχετικό φάκελο του έργου.

Με δουλειά, συνεργασία και συνεννόηση ένα σημαντικό πρόβλημα για το Μεγανήσι, αυτό της διάθεσης των στερεών απορριμμάτων, παίρνει το δρόμο για την οριστική του επίλυση.

Από το Γραφείο Τύπου