Ιόνια Οδός: Φήμες για απόφαση κατασκευής σήραγγας στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα)

http://www.ypodomes.com/uploaded_images/fdb8466967_ionia_klokova.jpg

Με ένα δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας του Αγρινίου γίνεται γνωστό ότι «κλείδωσε» η κατασκευή σήραγγας αντί για περιπορεία της Κλόκοβας (Παλιοβούνα). Αυτό προέκυψε σύμφωνα με το agrionionews.gr ύστερα από συνάντηση Βουλευτών της Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ και του Περιφερειάρχη κου Κατσιφάρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Συναντήθηκαν όπως αναφέρεται με τον Υπουργό Υποδομώ κο Ρέππα ο οποίος ενημέρωσε ότι οριστικοποιείται η χάραξη με σήραγγα ύστερα από διαβουλεύσεις 2 και πλέον ετών. Αυτό επετεύχθη ύστερα από τις τελικές επαφές με την εταιρεία κατασκευής της Ιόνιας Οδού και τη μελέτη των τεχνικών ζητημάτων .

Η ανακοίνωση πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα προφανώς μαζί με το τέλος των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Υποδομών με την εταιρεία παραχώρησης του έργου.

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού είναι ένα από τα προβληματικά έργα παραχώρησης καθώς οι καθυστερήσεις μετρούν περίπου 2 χρόνια ενώ είχε σοβαρά προβλήματα τόσο με τις απαλλοτριώσεις σε πολλές περιοχές όσο και με προβλήματα χάραξης. Το σημαντικότερο ήταν και η διέλευση της Κλόκοβας που είναι και ο πρώτος ορεινός όγκος που συναντάς στο δρόμο μετά το Αντίρριο προς το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Αν όντως επιλεχθεί η λύση της σήραγγας τότε αναμένεται η διάρκεια κατασκευής της να διαρκέσει τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Ωστόσο είμαστε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων τόσο από το Υπουργείο Υποδομών όσο και από την εταιρεία παραχώρησης.

Να θυμίσουμε ότι τα έργα στην Ιόνια Οδό είναι σχεδόν σταματημένα λόγω των προβλημάτων προκαλώντας προβληματισμό στους φορείς των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και την Ηπείρου.

Πηγή: με πληροφορίες από το agrinionews.gr