Eκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»

Με επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετών νέων και εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, 27 Αυγούστου 2011, στην πόλη της Λευκάδας οι εκδηλώσεις του φετινού 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Το κάλεσμα της ΚΝΕ -κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ είναι «Ο δικός σου ΔΡΟΜΟΣ για τις δικές σου ΑΝΑΓΚΕΣ * Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»- είχε φτάσει σχεδόν παντού, στις γειτονιές, στα χωριά και στους τόπους δουλειάς. Και ήταν πολλοί αυτοί που παραβρέθηκαν, μικροί και μεγάλοι, πιστοί στο ραντεβού τους!

 Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αφιέρωμα στο σκάκι και μια ομιλία-ύμνος, για τα προτερήματα που καλλιεργεί και αναπτύσσει το επιτραπέζιο αυτό παιγνίδι, από τον Παναγιώτη Κονιδάρη, μέλος της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικού σκακιού.

Ακολούθησε αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη, ενώ παίζονταν ζωντανά κάποια μελοποιημένα ποιήματά του. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ευτυχία Καραβασίλη, γραμματέας της ΝΕ Λευκάδας της ΚΝΕ, για την κεντρική ομιλία. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι από μουσικά σχήματα.

Διοργανώθηκε παράλληλα αγώνας σκάκι-σιμουλτανέ, με τη συμμετοχή αρκετών σκακιστών και τον Μετρ Παναγιώτη Κονιδάρη να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους. Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».