Πρόσκληση Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου

Προς τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης, προς όλους τους Μεγανησιώτες.

Η Κίνησή μας εμφανίστηκε στα κοινά του Μεγανησίου αρχές του χρόνου.
Μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που ταλανίζει τη χώρα και πλήττει με ιδιαίτερη ένταση και τον τόπο μας.
Ήδη τα προβλήματα του νησιού μας όπως όλοι τα εντοπίζουμε και  οι Δημοτικές Παρατάξεις προεκλογικά τα αναδεικνύουν και υπόσχονται την επίλυσή τους, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά αντίθετα οξύνονται και δημιουργούνται νέα.
Το Μεγανήσι του 2011 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα:
•    Υποδομών (νερό, βιολογικός, σκουπίδια, πυρόσβεση, αντιπλημμυρικά έργα, ίσως και συγκοινωνίας και άλλα, αλλά και ιδιωτικοποίησης υποδομών)
•    Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΣΧΟΑΠ, σχέδια πόλης για τα χωριά, αρχιτεκτονικής)
•    Καθημερινότητας (Παιδεία, Υγεία, οικονομικά προβλήματα, ανεργία, απολύσεις, απουσία αντιμετώπισης παρανομιών, έλλειψη στοιχειώδους αστυνόμευσης, προβλήματα στις παραλίες μας)
•    Διχασμού της κοινωνίας μας
Δυστυχώς, στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών, δεν έχουμε δώσει την κατάλληλη απάντηση.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος μας αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις απολύτως ανεπαρκείς (πχ στην ενημέρωση των δημοτών για σοβαρά θέματα, στην ενότητα του νησιού κλπ).
Η Αντιπολίτευση δεν φαίνεται να παίζει το θετικό ρόλο που απαιτούν οι καιροί, τρέχει πίσω από τα γεγονότα και δεν μας έχει δείξει με προτάσεις, πράξεις και πρωτοβουλίες ότι μπορεί να γίνει μια καλύτερη Δημοτική Αρχή.
Είμαστε λοιπόν πεισμένοι ότι Κινήσεις Πολιτών σαν τη δική μας πρέπει να υπάρχουν και μπορούν να παίξουν πολύ θετικό ρόλο για το Μεγανήσι.
Ήδη έχουν περάσει 9 μήνες από την εμφάνισή μας. Θεωρούμε ότι έφθασε ο καιρός για τον πρώτο απολογισμό μας. Θέλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά:
•    Τι κάναμε καλά και τι άσχημα στο διάστημα που πέρασε.
•    Πως μπορούμε να γίνουμε πιο χρήσιμοι για το νησί μας.
•    Τι πρέπει να κάνουμε ώστε περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας να συνεργαστούν μαζί μας.
•    Πως περισσότεροι μεγανησιώτες και νέοι κυρίως θα ενεργοποιηθούν με βάση την αγάπη τους για το Μεγανήσι στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων του νησιού μας.
•    Πως θα συνεργαστούμε καλύτερα με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιπολίτευση, το Σύλλογο και άλλους συλλόγους του νησιού.
•    Πως εμείς θα αντιμετωπίζουμε καλύτερα τα πιθανά εσωτερικά μας προβλήματα.
•    Τι ενέργειες θα πρέπει να κάνουμε αμέσως και τι στόχους να βάλουμε για το επόμενο εξάμηνο.
•    Και κυρίως πως θα ανοίξουμε τη συζήτηση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας, συζήτηση που είτε δεν έχει αρχίσει καθόλου ή έχει ξεκινήσει μονομερώς και με πολλές ελλείψεις και αδυναμίες.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους φίλους μας, αλλά και όλους τους Μεγανησιώτες που μπορούν να συμβάλλουν στο προβληματισμό μας να συναντηθούμε στις 2 Οκτωβρίου και να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω αλλά και ότι άλλο μπορεί εμείς να έχουμε παραλείψει.
Η συνάντησή μας θα γίνει Κυριακή, 9 Οκτωβρίου ώρα 11 το πρωί, στο Βύρωνα, Χρυσοστόμου Σμύρνης 143-151 στην αίθουσα ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ.
Πρέπει να είμαστε εκεί όσο περισσότεροι μπορούμε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Πληροφορίες :  Μάκης Κατωπόδης  6978111232
Μάκης Πάλμος        6947433305