Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη σύνδεση της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό

Με του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα σύνδεσης της ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας με τον Δυτικό Άξονα Β-Ν», η σύνδεση δηλαδή της πόλης της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό.

Όπως αναφέρεται στο είδος και μέγεθος της δραστηριότητας το έργο αφορά στη σύνδεση της Λευκάδας με το Δυτικό Άξονα προς την περιοχή του Ακτίου και της Βόνιτσας και αποτελείται από τους κλάδους:

Κλάδος Ι: Βόνιτσα – Λευκάδα, μήκους 14.6 χιλιομέτρων, από τον ανισόπεδο κόμβο της Βόνιτσας μέχρι το κάστρο της Αγίας Μαύρας, ανατολικά της γέφυρας σύνδεσης με τη Λευκάδα, όπου στο μεγαλύτερο τμήμα της αφορά την βελτίωση της Ε.Ο. Βόνιτσας – Λευκάδας και νέα χάραξη αποτελεί η παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Νικολάου.

Κλάδος ΙΙ: Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, μήκους 5,4 χιλιομέτρων, από τον ανισόπεδο κόμβο στο Άκτιο μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στον Άγιο Νικόλαο – σύνδεση δηλαδή με τον κλάδο Ι. Τα 2,5 χιλιόμετρα αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού Ακτίου – Αγίου Νικολάου.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης παράπλευρο οδικό δίκτυο, ισόπεδους κόμβους και τεχνικά έργα.