Άρχισαν οι δοκιμαστικές εκπομπές της ψηφιακής τηλεόρασης στα Ακαρνανικά

Ξεκίνησαν δοκιμαστικά στο κανάλι 28 από το κέντρο εκπομπής στα Ακαρνανικά τα τέσσερα ψηφιακά κανάλια ΕΡT HD, ΝΕΤ, ΕΤ1,ΕΤ3 και τα πέντε ψηφιακά ραδιόφωνα ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑ sport, ΕΡΑ ΝΕΤ, KOSMOS της ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TidK0cVy81c’]

Το αναλογικό σήμα στις 9 Δεκεμβρίου θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Για το λόγο αυτό, όσοι λαμβάνετε τηλεοπτικό σήμα από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, θα χρειαστεί να διαθέτετε τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και να συντονίσετε το δέκτη σας στις παρακάτω συχνότητες.

28 UHF (527 MHz) για τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ: ΕΡT HD, ΝΕΤ, ΕΤ1,ΕΤ3

31 (554 MHz) για τα κανάλια της DIGEA: ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και

37 (602 MHz) για τα υπόλοιπα κανάλια της DIGEA: MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.

Επιπλέον, για την καλύτερη λήψη του ψηφιακού σήματος, η κεραία σας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Παράλληλα και για την καλύτερη ενημέρωσή του τηλεοπτικού κοινού, σύντομα στις συχνότητες του κέντρου εκπομπής «Ακαρνανικά» που θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά, θα αρχίσει να αναμεταδίδεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα ενημερωτικό κυλιόμενο μήνυμα (crawl), που θα σας ενημερώνει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε ενόψει της ψηφιακής μετάβασης.

Περιοχή κάλυψης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα θα έχουν κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας.

 

Πηγή: TheBest

Οι κάτοχοι Nona, Conn-x (ΟΤΕ tv), Forthnet, Hellas On Line διαθέτουν ήδη μέσω του παρόχου.

Όλες η τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας (επίπεδες) διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη αλλιώς θα πρέπει  να  προμηθευτείτε ψηφιακό αποκωδικοποιητή .