«Απόστολος Σάντας» μετονομάζονται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Καρυάς (2 ενημέρωση)

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

Γιορτή αφιερωμένη στον Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συμπατριώτη μας Απόστολο (Λάκη) Σάντα, διοργάνωσε ο σύλλογος διδασκόντων  του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Καρυάς.

 Η γιορτή  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 την Πέμπτη 27/10  στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στην Καρυά.

Στα πλαίσια της τιμητικής εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την ονοματοδοσία του σχολείου που θα φέρει στο εξής το όνομα του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προβλήθηκε βίντεο με την δράση και το έργο του.

Επίσης  διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα από τις κόρες του Λάκη Σάντα, οι οποίες όπως ανέφεραν δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην ιδιαίτερης σημασίας τιμητική εκδήλωση.

Παρευρισκόμενοι στην γιορτή,  που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ήταν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σ. Μαργέλης, ο δήμαρχος κ. Κ. Αραβανής, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας κ.Γκαμπρέλας , ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Σ. Ρόκκος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λ. Κατωπόδης.

Δείτε τον Λάκη Σάντα με τον Μανώλη Γλέζο να εξιστορούν  το εγχείρημα υποστολής της σημαίας των Γερμανών  από την Ακρόπολη  στην εκπομπή Πρώτη Σελίδα  του Φρέντυ Γερμανού το 1982.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=may2dMndpn4′]

 

Πηγή: LefkadaNews

~~~

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/10/2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στην Καρυά, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Λευκαδίτη -από τους Πηγαδησάνους- αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Λάκη Σάντα, ο οποίος τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, είχε κατεβάσει, μαζί με το Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης  έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας στο σχολείο, όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις του χωριού, που θα φέρει εφεξής το όνομα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προβλήθηκε συνάμα βίντεο με την δράση και το έργο του.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα