«Άβαταρ» και «Νέμο» από την Κινηματογραφική Λέσχη

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ποδαρικό με δύο ταινίες κάνει η ΚΛ στο 2012, το οποίο εύχεται σε όλους να είναι γεμάτο υγεία και δημιουργικότητα. Οι ταινίες γι’ αυτή τη βδομάδα:

«Ψάχνοντας τον Νέμο» (2003- παιδική)

 

Η ταινία πήρε Όσκαρ κινουμένων σχεδίων και αποτέλεσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το ψαράκι-κλόουν Νέμο είναι γενναίο και ατίθασο, όμως πιάνεται από κάποιους δύτες και καταλήγει σε ένα ενυδρείο. Ο πατέρας του ξεκινάει ένα συνταρακτικό ταξίδι στον ωκεανό, από το κοραλλιογενές φράγμα μέχρι το Σίδνεϊ, για να τον ξαναβρεί.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/01/2012 – ώρα 12:00 (διάρκ. 96’)

Κατάλληλη για όλους.

 

«Άβαταρ» (2009- περιπέτεια)

Η επική, οικολογική και φαντασμαγορική ταινία του Τζέιμς Κάμερον («Τιτανικός») με τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ. Ένας πλανήτης κρύβει ένα πολύτιμο μέταλλο και οι άνθρωποι (της Γης) στέλνουν στρατό και τεχνικούς για να το εξωρύξουν. Το πρόβλημα είναι ότι στον πλανήτη αυτό ζουν κάποια ανθρωπόμορφα πλάσματα σε αρμονία με την φύση τους, που κινδυνεύουν με εξάλλειψη από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ένας στρατιώτης που μεταφέρεται εκεί σε εικονική μορφή (Άβαταρ) ως κατάσκοπος, στο τέλος συντάσσεται με τους ντόπιους, όμως για να σώσει τον πολιτισμό τους πρέπει να ζωντανέψει τους θρύλους τους. Το 3-D υπερθέαμα που έσπασε τα ταμεία, ήταν υποψήφιο για 9 Όσκαρ (πήρε 3).

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/01/2012- ώρα 18:00 (διάρκ. 160’)

Κατάλληλο από 13 ετών (Κ-13)