35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και ο Σ.Μαργέλης ζητούν απόσυρση του ΠΔ για τις εκτός σχεδίου περιοχές

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, απέστειλαν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Οι βουλευτές στην επιστολή τους, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, επισημαίνουν τα εξής: «Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας-, σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση. Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος. Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα. Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται».

Οι βουλευτές ζητούν την απόσυρση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και την εισαγωγή του στη Βουλή ως νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και ανάλογα να ψηφίσουν.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Αγάτσα Άρια, Αρβανιτίδης Γιώργος, Βούρος Γιάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοχάρη Μαρία, Καρύδης Δημήτριος, Κασσάρας Γεώργιος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κουσελάς Δημήτριος, Λαφαζάνης Αργύρης, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Μπατζελή Αικατερίνη, Παντούλας Μιχαήλ, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτριος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τζελέπης Μιχαήλ, Τόγιας Βασίλειος, Τσουρή Ελπίδα, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη, Φραγγίδης Γεώργιος, Χάιδος Χρήστος, Χαντάβας Αθανάσιος.

Πηγή: LefkadaNews