Επιστολή Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Πρωθυπουργό για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Κέρκυρα 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. σε Πρωθυπουργό για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Σπ. Σπύρου: «Πολιτικό λάθος και απάνθρωπο μέτρο οι διακοπές ρεύματος»

Πρέπει να γίνει, επιτέλους, κατανοητό ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών δεν έχει πλέον εισοδήματα για να πληρώσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που επιβάλλεται.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και το Διοικητή της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο.

Η Επιστολή του Περιφερειάρχη στον Πρωθυπουργέ

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και στις οικίες συνιστούν μέγα πολιτικό λάθος και απάνθρωπο μέτρο, αφενός διότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και αφετέρου, διότι θα πρέπει θα αποσυνδεθεί η προμήθεια ρεύματος από τις φορολογικές υποχρεώσεις.

Πρέπει να γίνει, επιτέλους, κατανοητό ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών δεν έχει πλέον εισοδήματα για να πληρώσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που επιβάλλεται.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα με περικοπές μισθών και εφαρμογή μέτρων που τους καταδικάζουν να ζουν με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, οι μικροί επαγγελματίες βιώνουν καθημερινά την αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγούνται στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Σε μια Περιφέρεια, σαν τη δική μας, όπου το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων απασχολούνται σε εποχικές εργασίες, είναι αδιανόητο να προβαίνετε σε τέτοια μέτρα που αφαιρούν από τις οικονομικά ασθενέστερους, τα βασικά χαρακτηριστικά για μια ζωή στα όρια της αντοχής και της εξαθλίωσης.

Με την ευκαιρία σας κοινοποιώ και τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκφράζοντας τους πολίτες των Ιόνιων Νησιών, διαμαρτύρεται έντονα για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες.
  • Το τελευταίο, μάλιστα, «χαράτσι» οδηγεί χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση και αδυναμία να πληρώσουν το κόστος αυτό αφαιρώντας και τα τελευταία περιθώρια αντοχής τους.
  • Η ανεργία καλπάζει, το όποιο εισόδημα υπήρχε εξανεμίστηκε και οδηγείται η χώρα στην υποτέλεια με τον λαό εξαθλιωμένο.
  • Έχετε γονατίσει την μικρομεσαία πλειοψηφία του λαού.
  • Πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι αυτά τα μέτρα είναι άδικα και ο θυμός των Ελλήνων έχει γίνει οργή και γι’ αυτό φέρετε μεγάλη ευθύνη.
  • Σταματήστε τον κατήφορο που οδηγείτε τον τόπο. Πρόκειται για πράξη βάρβαρη που παραβιάζει σειρά άρθρων του Συντάγματος και είναι κατάχρηση εξουσίας.
  • Ζητάμε από τους Έλληνες βουλευτές που γνωρίζουν τα προβλήματα των πολιτών να καταψηφίσουν αυτές τις νομοθετικές αθλιότητες.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνταχθεί με τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το χαράτσι και αντιστέκονται σε αυτές τις λογικές που φθάνουν μέχρι τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία ακόμη και αυτή των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση.