Ο βουλευτής Λευκάδας για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας

Αναμένεται τον προσεχή μήνα η διακήρυξη για το διαγωνισμό

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης είχε την Τρίτη 17.01.2012 συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Βορίδη για το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με την Ακαρνανία.

 

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ενέργειες που έχουν γίνει και την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης, της διεύρυνσης του Λιμανιού της Λευκάδας και της νέας ΜΑΡΙΝΑΣ για MEGA YACHT.

Υπενθυμίζουμε πως η Κυβερνητική Επιτροπή μεγάλων Έργων σε συνεδρίασή της στις 07.07.2010 έχει αποφασίσει την κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας. Από τότε μέχρι σήμερα ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών υπό το Γενικό Γραμματέα κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο έχει εργαστεί με τρόπο συστηματικό για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, αδειοδοτήσεων και διαδικασιών.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον κ. Λαμπρόπουλο, διαπιστώθηκε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και είναι έτοιμα τα τεύχη της διακήρυξης για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που στο τέλος της θα οδηγήσει στην ανάθεση υλοποίησης του έργου.

Με τα παραπάνω δεδομένα ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δει το θέμα με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για τη γρήγορη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η τελική εκτίμηση είναι πως μέσα στον προσεχή μήνα η διακήρυξη για το διαγωνισμό θα έχει δημοσιοποιηθεί.

Από το Γραφείο Τύπου