Ανακοίνωση Επαγγελματιών Μεγανησίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

  Προ ημερών συνήλθε σε σώμα ο «Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου». Δυστυχώς, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα μέλη του, έγιναν με τέτοιον τρόπο και τέτοια μεθόδευση ώστε να αποκλειστούν από την συμμετοχή και τις αρχαιρεσίες πάρα πολλοί επαγγελματίες του Μεγανησίου. Οι υπογράφοντες εξέφρασαν την έκπληξη και την διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό αυτό, χωρίς όμως ουσιαστικά να ληφθούν υπ’ όψιν οι θέσεις τους, παρότι αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των ενεργών επαγγελματιών του νησιού.

Επαναλαμβάνουμε ότι η δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου από τους επαγγελματίες του Μεγανησίου είναι και θεμιτή και απαραίτητη για τους λόγους που εξηγήσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας και για πολλούς ακόμα.

Εντούτοις, θέσαμε και ερωτήματα (και κάναμε και καλοπροαίρετες παρεμβάσεις συνεργασίας), που όμως έμειναν προκλητικά αναπάντητα, όπως το γιατί και με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν ορισμένοι, το γιατί δεν μπορούσαν να είναι εξαρχής ιδρυτικά μέλη, το γιατί δεν βγήκε έστω και μια ανακοίνωση ή πρόσκληση που να καλεί τους επαγγελματίες σε εγγραφή (με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη άγνοια), το γιατί κατάφορα αντιδημοκρατικά απαγορεύτηκε το εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλους εμάς.

Αντί αυτών, εστάλη μετά την εκλογή του προεδρείου, επιστολή σε επαγγελματίες για εγγραφή, δίχως όμως αυτοί να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη, αφού τους στερείται για 3 χρόνια (σύμφωνα με το καταστατικό) το δικαίωμα της εκπροσώπησης. Σε μια τέτοια προκλητική πρόσκληση δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε, διότι την θεωρούμε κενή περιεχομένου, κοινώς κοροϊδία.

Η ευθύνη του διχασμού και του εντέχνως προσχεδιασμένου διαχωρισμού της κοινωνίας του Μεγανησίου βαρύνει αποκλειστικά όσους μεθόδευσαν τέτοιες ενέργειες, τις οποίες και καταγγέλουμε. Θεωρούμε ότι ο σύλλογος των επαγγελματιών μπορεί και πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλο το εύρος αυτών, με ισονομία και ισοτιμία, με διαφανείς διαδικασίες και αγαστή συνεργασία και όχι με διασπάσεις και εσκεμμένους διαχωρισμούς.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε έναν σύλλογο-παρωδία και ξεκαθαρίζουμε ότι ο σύλλογος αυτός (στο βαθμό που δεν προχωρήσει σε νέες διαδικασίες αντιπροσώπευσης με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων) ούτε μας εκφράζει, ούτε μας εκπροσωπεί.

Υπογραφές

1/ Σπύρος Θιακοδημήτρης

2/ Φρειδερίκος Καλλίνικος

3/ Αντζουλέτα Ν. Κονιδάρη

4/ Νικόλαος Κονιδάρης

5/ Νίκος Ζαβιτσάνος

6/ Ουρανία Πολίτη

7/ Ηλίας Καββαδάς

8/ Ελένη Μέλλου

9/ Κατερίνα Αυγερινού

10/ Παναγιώτης Δ. Κονιδάρης

11/ Κώστας Βρεττός

12/ Ευτυχία Πάλμου

13/ Ευστάθιος Πάλμος

14/ Δημήτρης Θιακοδημήτρης

15/ Θεοδώρα Μάντζαρη

16/ Κωνσταντίνα Γαρμπή

17/Ανθή Καλλίνικου

18/ Γιάννης Ανδριώτης

19/ Πάνος Ι. Κονιδάρης

20/ Έλενα Συτνίκοβα

21/ Παναγιώτης Μάντζαρης

22/ Νίκος    Πολίτης

23/Λάκης Αθανίτης

24/ Δημήτρης Μάντζαρης (Νατσέλιας)

25/ Γιάννης Δασκαλάκης

26/ Λέττα Ι. Κονιδάρη

27/ Σπύρος Αργύρης

28/ Σπύρος Αργυρός

29/ Πάνος Κατωπόδης

30/ Φώτης Σολδάτος