Από το Καρναβάλι της Λευκάδας

Κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα, με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης της Λευκάδας, το Λευκαδίτικο καρναβάλι, τα Φαρομανητά 2012.

Να απονείμουμε για μια κόμη φορά τα εύσημα, σε όλους τους συντελεστές της παρέλασης, το έχουμε ξαναγράψει, ότι συγκρίνοντάς την με αντίστοιχες παρελάσεις σε πληθυσμιακά ανάλογες πόλεις της Γερμανίας, μιας κατ’ εξοχήν χώρας του καρναβαλιού, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά πράγματα απ’ αυτές. Και παρά τα λεγόμενα, ελάχιστα φαίνεται να επηρέασε την παρέλαση τουλάχιστον η οικονομική κρίση.

Να επισημάνουμε όμως και το απαράδεκτο πήγαινε-έλα στον πεζόδρομο κατά την ώρα της παρέλασης. Απορούσα κατά διαστήματα τι παρίσταναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι -τσούρμο καμιά φορά- με το σουλατσάρισμα. Διαρκείς ήταν, όπως ακούγαμε από τα μεγάφωνα, οι εκκλήσεις από τους διοργανωτές προς τον κόσμο να διευκολύνουν τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Για τα βραβεία θα επανέλθουμε μαζί με κάποιες δικές μας φωτογραφίες. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Νίκου Ζαβιτσάνου, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια.

(Πηγή: www.kolivas.de)