Πτήση- θρίλερ για φωτογραφικό Φάντομ στο Ιόνιο

Τις δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων του έχασε φωτογραφικό αεροσκάφος RF-4Ε Phantom II, της 110 Πτέρυγας Μάχης/348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης, σήμερα στις 4 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ  Παξών και Λευκάδας.
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελειο δύο άδειες δεξαμενές, αποκολλήθηκαν από το αεροσκάφος όταν εκδηλώθηκε απότομη και βίαιη ταλάντωση στον κάθετο άξονα από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να συμβεί όταν το συγκεκριμένο αεροσκάφος πετά σε πολύ χαμηλό ύψος με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Στις συγκεκριμένες συνθήκες το αεροσκάφος πετούσε σε πραγματικές συνθήκες επιχειρήσεων, σε ύψος περίπου 300 ποδών (100 μέτρα)  και την ώρα του συμβάντος έδειξε επιτάχυνση 10 G. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στην 131 Σμηναρχία Μάχης, στο αεροδρόμιο Ακτίου στην Πρέβεζα.
Οι δύο πιλότοι του, είναι καλά στην υγεία τους και για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Αναμένεται να μεταφερθούν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Συγκροτήθηκε η αρμόδια επιτροπή η οποία θα διεξάγει τη διερεύνηση του περιστατικού, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΓΕΑ.

(Πηγή: www.madata.gr)