Οι συνταγές της Μίκας…πασχαλινά κουλουράκια.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ βούτυρο

500 γρ ζάχαρη

5 αυγά

¾ χυμό πορτοκαλιού (ποτήρι νερού)

Ξύσμα από δυο πορτοκάλια

4 βανίλιες

½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ σόδα

Λίγο αλάτι

1 ½ κιλό αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε  ένα ένα τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού( αφού πρώτα τον ανακατέψουμε με την σόδα),τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

     Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται.

    Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά την ζύμη μας να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί (σε απόσταση το ένα με το άλλο)και τα αλείφουμε με ένα κρόκο ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη.

   Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

 

·      Για να δώσουμε περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη μαστίχα Χίου.

 

                                 Καλή επιτυχία & καλό Πάσχα!