Ανάκληση – Απόσυρση αλλαντικού «Σαλάμι Λευκάδος» από τον ΕΦΕΤ

Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμο προς κατανάλωση
προϊόν με βάση το κρέας την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΕ»,που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε σχετικά : «Έχω εκδηλώσει αρκετές φορές την πολιτική μου βούληση για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα αυτών που είναι νωπά. Οι συνεχείς μας έλεγχοι σε προϊόντα με τέτοια χαρακτηριστικά γίνονται και για την προστασία της ελληνικής παραγωγής. Πρέπει όμως και οι ελληνικές επιχειρήσεις να προστατέψουν τους καταναλωτές αλλά και το όνομά τους».

Πηγή: ΕΦΕΤ