Στιγμές…Φλεβάρη !

Βροχερός και ζεστός ο κουτσοφλέβαρος έφυγε από τη λίστα του 2013. Κι αφού μουλιάσαμε αρκετά όλο αυτό το καιρό στα τελευταία του μας πέταξε κι έναν ήλιο για να μας ξεγελάσει. Πόσο θα κρατήσει…θα δείξει.

89

Παρότι ο μικρότερος του χρόνου δεν έφυγε γρήγορα κι ενώ οι άλλοι  Φλεβάρηδες είχαν κάτι από απόκριες ετούτος λόγω του αργού Πάσχα δεν είχε όύτε τσικνοπέμτη. Ετσι έγραψε μόνο μικρές καθημερινές στιγμές, οι περισσότερες συνηθισμένες.

Οι εργασίες ίδιες ακόμα συνεχίζονται χειμωνιάτικες. Τα χωράφια τα κλαδέματα,το ψάρεμα…

Καθημερινά συναπαντήματα με τον ταχυδρόμο που μοιράζει τα γράμματα, τον γιατρό που ξεκινάει για το ιατρείο,τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο αγουροξυπνημένα, τον φούρναρη που μοιράζει το ψωμί και τους ανθρώπους που πάνε στα χωράφια τους στη βάρκα ή στη δουλειά τους.

Ψάχνοντας το ...Νέμο

Ψάχνοντας το …Νέμο

 

IMG_3026

Ξέρεις  με ποιόν και που θα ανταμωθείς το πρωί, το μεσημέρι το απόγευμα.

Καθημερινές καλημέρες σχεδόν την ίδια ώρα. Τόσο ίδια εικόνα που αν κάτι αλλάξει καμιά μέρα ή ακόμα κιαν δεν δείς κάποιον από αυτούς  ανησυχείς…

IMG_3032

Ξέρεις ποιός ξυπνάει νωρίς, ποιός κοιμάται τα μεσημέρια ποιός και που πίνει τον κφέ του κάθε απόγευμα και ποιός ξενυχτάει τα βράδυα.

Μια μεγάλη οικογένεια…

Το μάζεμα της ελιάς συνεχίζεται από τους υπομονετικούς γιατί οι περισσότεροι εκνευρισμένοι και κουρασμένοι από τον καιρό τα παράτησαν…

IMG_3017

Kάποιοι το μυρίστηκαν και τρύπωσαν στην αποθήκη του Λάμπρου «χτυπώντας » τρία δοχεία έτοιμο φρεσκοκαμωμένο λάδι, αφού την προυγούμενη είχαν χτυπήσει συγγενικό του κατώι.

Ψάχνει ο άνθρωπος κι άκρη δε βρίσκει.

Ο άλλος παραλίγο χτυπημένος, πρόλαβε στο τσακ τα ξύλα του λίγο πριν κάνουν φτερά. Ο άνθρωπος τα έκοψε τα λιάνισε τα έβγαλε στο δρόμο από το χωράφι, κι οι τύποι τα προωθούσαν έτοιμα στην αγορά. Τυχερός ο ιδιοκτήτης τα πρόλαβε στο παρα πέντε.

IMG_3020

Η κρίση φαίνεται έφερε αλλαγή πλεύσης και στα σχέδια των ποντικών. Κάποτε βούταγαν χρήμα και χρυσό, αργότερα τηλεοράσεις υπολογιστές και κάμερες και τώρα πέρασαν στον πρωτογενή τομέα. Τα προς το ζην δηλαδή. Ψωμάκι λαδάκι και φωτιά να ζεσταθούμε. Σειρά έχει ο φούρνος….

IMG_2960

Τα λιοτρίβια όμως ακόμα στις επάλξεις συνεχίζουν εως και το τελευταίο κλωνί της φετινής σοδιάς.

Οι μέρες κύλησαν ήσυχα χωρίς ιδιαίτερα γεγονότα. Οι εικόνες ίδιες.

IMG_2948

Βροχερές ήρεμες και λίγο μεγαλύτερες από του Γενάρη προμηνύουν  τον ερχομό της Άνοιξης, κι οι νύχτες περισσότερο αγριεμένες από τα συνεχή μπουμπουνητά και τα αστραπόβροντα. Κι εσύ χουχουλιασμένος στα ζεστά σου σκεπάσματα ακούγοντας τη βροχή στα κεραμίδια  και νοιώθοντας ασφαλής που δεν είσαι εκεί έξω αυτή την ώρα του κατακλυσμού.

IMG_2945

Οι δρόμοι αδειανοί σχεδόν προσελκύουν τα ζωντανά σε ερωτικές και φιλικές συνευρέσεις αδιαφορώντας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Εκμεταλλεύονται κι αυτά την ησυχία   πριν πλακώσει το καλοκαίρι και η φασαρία. Τα αυτοκίνητα με τις μουσικές ,τα μηχανάκια με τις σούζες κι οι τουρίστες που περπατάνε ασταμάτητα. Τότε λουφάζουνε .

IMG_3024

IMG_2995

Κι ενώ η εικόνα στο νησί είναι κάπως έτσι , στην Αθήνα κρίση- ξεκρίση επικρατεί το χάος.

Τζετ λακ και πολιτισμικό σοκ μαζί μια ξαφνική επίσκεψη στην πρωτεύουσα. Άσε που δεν ακούς και τη βροχή στο κεραμίδι.

Ο κόσμος πάντως κυκλοφορεί ακόμα πράγμα που σημαίνει ότι δεν το βάζει κάτω.

IMG_2991

Η ζωή είναι αγώνας, ωριαίος, καθημερινός παντοτινός. Αυτό είναι το νόημα εξάλλου.

Κι οι νέοι άνθρωποι κόντρα στα δύσκολα συνεχίζουν να απολαμβάνουν όλα τα όμορφά της.

Συνεχίζουν να παντρεύονται όπως η ¨Ερση με τον Κώστα που παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Αθήνα, και η Σουζάνα με τον Γιώργο.

Αρκετοί είναι επίσης κι αυτοί που ετοιμάζονται να παντρευτούν μέσα στους επόμενους μήνες, και κάποιοι από αυτούς περιμένουν ήδη παιδάκι… ονόματα δεν λέμε ακόμα.

Γονείς έγιναν μέσα στο Φλεβάρη ο Νώντας κι η  Μάγδα σε ένα κοριτσάκι κάνοντας χαζοπαππού τον Τσολάκη που πετάει από χαρά, ενώ αγόρι απέκτησε ο μισομεγανησιώτης Δημήτρης Καρκάνης κι η γυναίκα του Μικαέλα.

Χαρούμενες στιγμές μας άλλαξαν αρκετά την διάθεση , που για πολύ καιρό μόνο μαυρίλα είχε.

Κι αραίωσαν λίγο οι κηδείες κι άρχισε δειλά δειλά η ματιά μας να γίνεται λίγο διαφορετική, χαμογελαστή.

Χαμογελαστά και τα πρόσωπα των παιδιών που ξεπέταξαν κι αυτό το μήνα από τα θρανία τους αποχαιρετώντας τον με μια διήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο-Γιάννενα. Εκεί κυλίστηκαν στο χιόνι και πέρασαν ένα όμορφο διήμερο μακριά από τα βιβλία.

IMG_3003

Eκδρομή στο Μέτσοβο

Eκδρομή στο Μέτσοβο

Τα αγόρια της ακαδημίας συνεχίζουν να προπονούνται και να κερδίζουν αυτή τη φορά τον αντίπαλο, ενώ τα κορίτσια κάνουν μαθήματα σάμπας κι ετοιμάζονται για το καρναβάλι.

Τα παιδιά της ακαδημίας ΠΑΣ Μεγανησίου

Τα παιδιά της ακαδημίας ΠΑΣ Μεγανησίου

παίχτες και προπονητής λίγο πριν τον αγώνα

παίχτες και προπονητής λίγο πριν τον αγώνα

 

Γιορτές και γενέθλια γιόρτασαν φυσικά αρκετοί και στον Φλεβάρη. Η Χαρούλα και ο Χάρης ξεχώρισαν σαν εορτάζοντες ενώ οι τελευταίοι Υδροχόοι και τα πρώτα ψαράκια έσβησαν τα κεράκια τους.Χρόνια πολλά σε όλους.

Και έτσι διώξαμε και τον τελευταίο χειμωνιάτικο μήνα από πάνω μας.

Ετοιμοι να υποδεχτούμε τον επόμενο ελπίζοντας μόνο σε καλύτερες  χαρούμενες,αποκριάτικες και όχι μόνο στιγμές, εδώ θα ανανεώσουμε ξανά το ραντεβού μας.

Μέχρι τότε να είμαστε όλοι καλά!!!

IMG_2959

IMG_2949

 

IMG_2962

Και λίγο βροχερό χειμωνιάτικο Μεγανήσι…  Κατωμέρι Κόκκινη πλατεία -Βαθύ- Σπαρτοχώρι