Από το Καρναβάλι της Λευκάδας

Κορυφώθηκαν σήμερα με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς στην πόλη της Λευκάδας οι φετινές εκδηλώσεις του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού, τα Φαρομανητά 2013. Με σύμμαχο αυτή τη φορά τον καλό καιρό εκατοντάδες ήταν οι καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν στην παρέλαση. Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή του κόσμου ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας.

Πιστεύουμε, όπως ήδη γράψαμε, ότι οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, που τελούσαν υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, εστέφθησαν συνολικά από επιτυχία παρόλα τα προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσεως αλλά και άλλων που ανάγονται στον άστατο καιρό της εποχής.

Ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Κουνιάκης από το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 95.1 παρουσίασε για μια ακόμη φορά τα 18 άρματα και τα 8 πεζά τμήματα που πήραν μέρος στην παρέλαση.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε στην Κεντρική Πλατεία η απονομή των βραβείων και της Καρναβαλικής Ράβδου από τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιο Γαζή. Βραβεύτηκαν:

Πεζοπόρα Τμήματα:

  1. Πρώτο Βραβείο – Κούκλες: Όνειρο και ΦανταΣΙΑ – Συνταγή στην Ευτυχία!
  2. Δεύτερο Βραβείο – Τουρτοκαμώματα
  3. Τρίτο Βραβείο – Η Μάσκα του Ζορό

Άρματα:

  1. Πρώτο Βραβείο – ΣΟΥ ΛΕΪΜΑΝΤΑΡΑ τα κάναμε!
  2. Δεύτερο Βραβείο – Άγρια Δύση
  3. Τρίτο Βραβείο – Λεφτά να φαν΄ κι οι κότες

Η Καρναβαλική Ράβδος απονεμήθηκε στον υπεύθυνο του άρματος «ΣΟΥ ΛΕΪΜΑΝΤΑΡΑ τα κάναμε» και γνωστό καρναβαλιστή κ. Απόστολο Καραβία, ο οποίος την απένειμε με τη σειρά του στον εγγονό του. Εύσημη μνεία απενεμήθη στο πεζοπόρο τμήμα «Ο Ιάσωνας και το Χρυσόμαλλο δέρας».

Τώρα ως προς τις φωτογραφίες ατυχήσαμε από μία λάθος ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανή. Λιγοστές και καθόλου ενδεικτικές είναι οι πιο κάτω που «διασώθηκαν» και παραθέτουμε. Περισσότερες μπορείτε να δείτε στο εδώ φωτορεπορτάζ του Νίκου Ζαβιτσάνου και στην εδώ παρουσίαση του πεζοπόρου τμήματος «Κούκλες: Όνειρο και ΦανταΣΙΑ – Συνταγή στην Ευτυχία!», στο οποίο απονεμήθηκε και το πρώτο Βραβείο.

dsc_0051

dsc_0107

dsc_0108

dsc_0222

dsc_0238

dsc_0266

dsc_0280

(Πηγή: www.kolivas.de)