Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγανησίου είχαν εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλιεφ

D40D1863A

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγανησίου είχαν εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλιεφ

 Οι εκπρόσωποι του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, φαίνεται να διερευνούν σε πρώτη φάση, τα δεδομένα της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν και είχαν επαφή και συζήτηση με τον Δήμαρχο Μεγανησίου κο Στάθη Ζαβιτσάνο. Ανάλογες επαφές και συζητήσεις θα ακολουθήσουν τις προσεχείς μέρες και με άλλους θεσμικούς παράγοντες.

 Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Μεγανησίου, τους νέους ιδιοκτήτες φαίνεται να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και ζήτησαν καταρχήν να μάθουν για το πώς εξέλαβε ο ντόπιος πληθυσμός την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Σκορπιό. Όπως προκύπτει από την συζήτησή μας, επεσήμανε ο Δήμαρχος, φαίνεται να τους ενδιαφέρει ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον, το οποίο αναζητούσαν και πιστεύουν ότι βρήκαν στην περιοχή μας. Κάτι που είναι απόλυτα συμβατό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. 

 Ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να επηρεαστεί η καθημερινότητα ψαράδων και τουριστικών σκαφών, πχ με πολύ αυστηρά μέτρα περιφρούρησης του νησιού ή άλλες υπερβολές. Εξήγησε ότι είμαστε ένα μέρος ήσυχο, χωρίς ακρότητες και ιδιαίτερα προβλήματα και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει το περιβάλλον να ανησυχεί ιδιαίτερα τους νέους ιδιοκτήτες. 

 Οι εκπρόσωποι, έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για το προϋπάρχον καθεστώς που επικρατούσε στο Σκορπιό, κάτι που φαίνεται ότι επιδιώκει η οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα να διατηρήσει. 

 Επί του παρόντος ξεκαθάρισαν ότι δεν σχεδιάζονται κάποιες επενδύσεις. Σε πρώτη φάση αυτό που θα γίνει,  είναι μια ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων υποδομών του Σκορπιού, ώστε να γίνουν πιο σύχρονα και λειτουργικά για την οικογένεια.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τους προσκάλεσε και αποδέχθηκαν να επισκεφθούν το Μεγανήσι τις προσεχείς μέρες, δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο  νομικός εκπρόσωπος του Ριμπολόβλιεβ στην Ελλάδα, κος  Ανδρέας Χατζηκυριάκος και ο διευθύνων σύμβουλος επικοινωνίας της οικογένειας κος Sergey Chernitsy.