Πωλείται η θάλασσα στο Μεγανήσι…

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή στο νησί. Τι προέκυψε; Εν αγνοία του Δήμου Μεγανησίου (στον οποίο εστάλη τελευταία στιγμή έγγραφο, όχι για να αποφασίσει, αλλά για να…πει την γνώμη του), προγραμματίζεται τεράστιας έκτασης ξεπούλημα στο Μεγανήσι. Τι ξεπουλιέται; γη; χωράφια; παραλίες; Όχι! Κάτι καλύτερο! Ξεπουλιέται Η ΙΔΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ! Δείτε την ανακοίνωση από το ΔΣ και συνεχίζουμε:

Καταλάβατε; Μια ιδιωτική εταιρεία, εν κρυπτώ, ζήτησε (δεν ξέρουμε με ποιο μέσο και ποια ανταλλάγματα) από το Υπουργείο Ναυτιλίας και ενδεχομένως και τα συναρμόδια, να πάρει άδεια για να στήσει μέσα στην θάλασσα ρεμέτζα για να δένουν εκατοντάδες σκάφη. Πού; Στον Αθερινό (όπου το Μεγανήσι διεκδικεί μικρή μαρίνα), στο Αμπελάκι, στην Λίμνη του Βαθιου, και σε όλη την Ελιά. Και ο Δήμος; Η τοπική κοινωνία; Την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους! Ποιος νοιάζεται, ο επενδυτής να είναι καλά! Ποιος είναι επενδυτής; Μια εταιρεία με την ονομασία «Blue Birth IKE». Ποιος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπός της στα έγγραφα; Ο κός Ανδριώτης, ο ενοικιαστής της μαρίνας του Βαθιού. Να και τα σχέδια:

Εκεί που θα βάλει ο ιδιώτης τα ρεμέτζα του για δένουν οι σκαφάρες εννοείται ότι δεν θα επιτρέπεται να πλησιάζεις στα 50 μέτρα! Έτσι λένε τα χαρτιά. Δηλαδή- και κοιτώντας τις φωτογραφίες- άμα έχεις βάρκα, ξέχνα τους συγκεκριμένους κόλπους, πουλήθηκαν, δεν μπορείς να πλησιάσεις, ούτε για να ρίξεις τονιά, ούτε για να κάνεις μπάνιο, ούτε για να βγάλεις στην στεριά έναν που λιποθύμησε! Την ίδια στιγμή θα αποκλειστούν τα μαγαζιά που υπάρχουν (ή θα αξιοποιούνταν στην εκάστοτε περιοχή), η πρόσβαση σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα και φυσικά η προσέγγιση της παραλίας από θαλάσσης για τουριστικούς λόγους. Κι αυτά για να βγάλει λεφτά ένας ιδιώτης νοικιάζοντας την θάλασσα που μας βρέχει από τότε που γεννηθήκαμε!

O δήμος, φανταζόμαστε και η αντιπολίτευση, θα γνωμοδοτήσουν αρνητικά. Μικρή σημασία όμως θα έχει αυτό, αν α) οι ίδιοι εκλεγμένοι δεν βγάλουν ψηφίσματα έντονης και φλογερής διαμαρτυρίας προς: Κυβέρνηση, Υπουργό, Βουλευτή Λευκάδας και κάθε αρμόδια υπηρεσία και παράγοντα, β) δεν ενημερώσουν ανοιχτά τον λαό του νησιού για το τι σημαίνει όλο αυτό το ξεπούλημα των φυσικών μας πόρων και ποιοι το σχεδιάζουν και το δρομολογούν εις βάρος μας και γ) να καλέσει τον λαό σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας όπου κριθεί αναγκαίο και πρόσφορο (Περιφέρεια, Υπουργείο;).

Από τον δε βουλευτή και υφυπουργό περιμένουμε την απολογία του- αν και την φανταζόμαστε.