Αυτόφωρο για τον καπετάνιο του «Αγχίαλος» κατόπιν καταγγελίας

E4LO85CABI26YSCAAQ0HA4CA4VDFWLCAW9S3NFCA50CTX9CAMEGO3QCAVDVE11CAU6MP70CA4HJJ7SCAFCIRNTCAKJ7F0FCAFXYYBDCA7OF1F3CAZYJ1P4CA00JKRGCA57K5NECANHNECDCA25OIX9

Η είδηση:

Συνελήφθη για υπεράριθμους επιβάτες ο πλοίαρχος του «ΑΓΧΙΑΛΟΣ»

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, ο 50χρονος Πλοίαρχος του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΓΧΙΑΛΟΣ» Ν. Χαλκίδας 471, για εκτέλεση πλου με υπεράριθμους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι της Λευκάδας, προερχόμενο από το Μεγανήσι, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 92 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεωρήσεως επιτρέπεται η επιβίβαση 75 επιβατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ενώ ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα.

(Πηγή: www.kolivas.de)

Το σχόλιο: Μάθαμε ότι η παρέμβαση του Λιμεναρχείου έγινε κατόπιν καταγγελίας. Η κράτηση του καπετάνιου δεν ματαίωσε τα δρομολόγια του σκάφους, αφού βρέθηκε προσωρινός αντικαταστάτης του. Μαθάμε όμως ακόμα ότι το Πρωτόκολλο του σκάφους αναφέρει 100 επιβάτες κι όχι 75. Η τριβή έγκειται στο ότι το λιμεναρχείο θεωρεί ότι το 100 είναι για 10 μίλια ευθεία πορεία (ενώ το Βαθύ είναι 11 μίλια), κι όχι για 10 μίλια από τις ακτές. Και η ουσία (κατά την ταπεινή μου άποψη) έγκειται στο ότι μάλλον κάποιοι ενοχλούνται από το ότι ο «Αγχίαλος» φέτος έχει αυξημένη κίνηση. Τα τυπικά θα τα κρίνει το δικαστήριο, αφού ορίστηκε δικάσιμος.