Συγκινητική η συμμετοχή στα καραβάκια για την Γάζα!

hqdefault3

Με εκατοντάδες κόσμου, μικρών και μεγάλων, φτιάχτηκε χτες στο νησί μας μια ανθρώπινη αλυσίδα που έστειλε το δικό της ειρηνικό, όσο και συγκινητικό μήνυμα ενάντια στον άνισο πόλεμο και στην εξόντωση ενός πολύπαθου λαού, αυτού της Παλαιστίνης.

hqdefault1

Η ανθρώπινη αλυσίδα, με τα καραβάκια ανά χείρας και με τα παιδιά να τραγουδούν το «ήταν ένα μικρό καράβι» (με τους στίχους προσαρμοσμένους στις ανάγκες της πρώτης τους διαδήλωσης), έκανε τον γύρο του Βαθιού για να καταλήξει στην περιοχή της γλίστρας. Εκεί τα κεράκια πάνω στις αυτοσχέδιες παιδικές βαρκούλες άναψαν με την φλόγα της ψυχής και έπεσαν στην θάλασσα του Μεγανησίου. Ένα φωτεινό λιλιπούτειο κομβόι απλώθηκε στο λιμάνι κι έστειλε ρίγη στις καρδιές όλων και ζωντανό μήνυμα συμπαράστασης στους αποκλεισμένους της Γάζας.

Για μια ακόμα φορά, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν, αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν (συν γυναιξί και τέκνοις!), δείχνοντας ότι υπάρχει και ένα άλλο Μεγανήσι εκτός από εκείνο της ραστώνης, κι επιπλέον ότι οι σημαντικές πρωτοβουλίες στο τέλος πάντα βρίσκουν την ανταπόκριση που τους αξίζει.

hqdefault

Κι η ευχή του ΜΤ δεν θα είναι άλλη παρά τούτη: είθε η γενιά αυτών των παιδιών, των παιδιών μας, να ευτυχήσει να ζήσει σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο και να μην χρειαστεί  να αγωνιστεί για άλλες τέτοιες καταστροφές, σαν κι αυτές που προκαλούν τα αρπακτικά του πλανήτη μας στους λαούς.