Με μεγάλη επιτυχία το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Λευκάδα (Φώτο+Βίντεο)

2_festival_kne_20141

 

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 29 Αυγούστου
2014
στο Ανοιχτό Θέατρο οι εκδηλώσεις για το 40ο Φεστιβάλ της
ΚΝΕ – «Οδηγητή»
στη Λευκάδα, με εκατοντάδες προσκεκλημένους κάθε
ηλικίας να παρακολουθούν τις πλούσιες εκδηλώσεις του.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό από την Αφροδίτη Μπόμπολη, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια, για δεύτερη χρονιά φέτος, η Αθλητική Γυμναστική Ακαδημία TAEKWON-DO «Ευκλέας» Λευκάδας (δες ΕΔΩ περισσότερα) παρουσίασε με πολυπληθή ομάδα μαθητών, υπό την εποπτεία του δασκάλου της και διεθνή εκπαιδευτή κ. Ευστάθιου Καββαδία αυτοάμυνες, εκτέλεση τεχνικών χεριών-ποδιών, εναέριες τεχνικές, σπασίματα, αγωνιστικό TAEKWON-DO και διάφορες χορογραφίες που είχαν προετοιμάσει οι δασκάλες μπαλέτου κυρίες Αλεξάνδρα Μπούρα και Μαριέττα Γκούμα, εντυπωσιάζοντας το κοινό που τους καταχειροκρότησε.

20_festival_kne_2014

Ακολούθησε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στην θρυλική ΕΠΟΝ Λευκάδας, με ταυτόχρονη προβολή εικόνων από την πλούσια δράση της οργάνωσης και προβολή βίντεο από τη ζωή και τη δράση του αλύγιστου της ταξικής πάλης Νίκου Μπελογιάννη, που μέρος της απολογίας του στα στρατοδικεία της αστικής τάξης: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» αποτέλεσε το κεντρικό σύνθημα του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

33_festival_kne_2014

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά για την κεντρική ομιλία ο Κώστας
Παπαδάκης
, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτής, ο οποίος αφού
αναφέρθηκε στο ιστορικό του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από το 1975 μέχρι σήμερα, που
προσπέρασε, όπως είπε, τις επιθέσεις των αστών ότι είναι ξεπερασμένο,
αντιμετώπισε τις απομιμήσεις φεστιβάλ άλλων νεολαιών που αργά ή γρήγορα
απαξιώθηκαν και ξεπέρασε τη λάσπη και το θάψιμο του αστικού τύπου, που κάνει
κάθε χρόνο πως δεν το βλέπει, τόνισε ότι:

«Όσο κι αν προσπάθησαν, το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή δεν προσκύνησε σε χορηγούς, δεν κατέφυγε σε εταιρίες και μονοπώλια για να το στήσουν αλλά στα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Φέτος το Φεστιβάλ, ναι αυτό του Ρίτσου, του Κατράκη, του Λοΐζου και τόσων άλλων στην επέτειό των 40 χρόνων του τιμάμε με την καθημερινή δράση και τον αγώνα μας όσους πάλεψαν για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων, όσοι απογείωσαν με την τέχνη τους κι ανέδειξαν τα ιδανικά της κοσμοθεωρίας μας, του Μαρξισμού-Λενινισμού.»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πολιτική επικαιρότητα και τις εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης του συστήματος που προτείνουν τα αστικά κόμματα επισήμανε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδιοι και ούτε λένε τα ίδια, όμως από διαφορετικό δρόμο καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, να διαχειριστούν τον καπιταλισμό, να πριμοδοτήσουν τους επιχειρηματίες που τους έχουν και οι δύο κορώνα στο κεφάλι τους τόσο για την ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για την λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση που προβάλει ως δήθεν λύση. Στις ΓΣ των βιομηχάνων το δήλωσαν καθαρά τόσο ο Σαμαράς, όσο κι ο Τσίπρας, ότι «χωρίς εσάς δεν κάνουμε». Τι σημαίνει αυτό; Ότι πεδίο επενδύσεων, κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων είναι κάθε κλάδος της οικονομίας. Τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται ως εμπόρευμα, από το ρεύμα, τη στέγη, την υγεία και την παιδεία. Ο καλός μύλος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης όλα τα αλέθει…»

43_festival_kne_2014

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Παίρνουμε σήμερα δυνάμεις από την επιτυχία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κι εδώ στη Λευκάδα και με μεγαλύτερη ορμή κι απαιτητικότητα μπορούμε να δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και σε προσωπική βάση εμείς οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος, όσοι προσμένουν από το ΚΚΕ. Θα κάνουμε περισσότερα στο χώρο μας στους συναδέλφους, στον περίγυρό μας, ο λαός να σηκώσει κεφάλι, να ανέβει ο βαθμός οργάνωσής του για να συγκρουστεί με αποφασιστικότητα με τον αντίπαλο και να βγει νικητής. Ζήτω τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ μας.»

48_festival_kne_2014

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λαϊκό γλέντι και χορό με την ορχήστρα του
Βαγγέλη Κορακάκη.

51_festival_kne_2014

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν
Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και Μπαρ (ποτά και σουβλάκια) με χαμηλές
τιμές.

(Πηγή: www.kolivas.de)