Mεγανησιώτικη κουζίνα – Οι συνταγές μας…Πατάτες γιαχνί!

Τον περασμένο Ιούλιο ο Δήμος Μεγανησίου σε μια πετυχημένη εκδήλωση παρουσίασε την τοπική μας κουζίνα. Γεύσεις υλικά και μαγειρικές προτάσεις με μεγανησιώτικη ταυτότητα και ιστορία.Μαγειρεμένες και σερβιρισμένες με τον δικό μας τρόπο…
Φαγητά γλυκά πίτες και εδέσματα (ξεραθυμικά) κολατσά και δειλινά.

Και φυσικά στάθηκε αφορμή για αυτή τη στήλη που θα καταγράψει όλες τις Μεγανησιώτικες συνταγές. Απόπειρα που υπήρξε και στο παρελθόν και που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε.

Οι συνταγές αναφέρονται στο φυλλάδιο της εκδήλωσης κι εμείς θα τις αναδείξουμε και διαδικτυακά. Με τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής τους.

κατάλογος
5
4
2
5
3
5
1
48
Κάντε κλικ στις φωτο για να ανοίξουν. Για να μεγαλώσουν πατήστε το Χ πάνω δεξιά.

Το φωτογραφικό υλικό στο βιντεο αφορά στην εκδήλωση και παρουσιάζει δημιουργίες από τα χέρια των νοικοκυρών μας και στιγμιότυπα.

Συνταγή: Πατάτες Γιαχνί

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο.

Υλικά :

1 κιλό πατάτες

2 μέτρια κρεμύδια

2 φύλλα δάφνης

1 κουτάλα του φαγητού λάδι

1 κουταλιά της σούπας πάστα (ντοματοπελτέ)

Αλάτι-πιπέρι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις φέρνουμε μια δυο βόλτες στην κατσαρόλα. Διαλύυμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό ρίχνουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσοχή να μην λοιώσουν οι πατάτες.

Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας.

Το φαγητό αυτό αποτελούσε κυρίως πιάτο ειδικά στις νηστείες.Μπορεί άνετα όμως να συνοδεύσει κρεατικά και πουλερικά.

Η συνταγή όπως μαγειρεύτηκε στην εκδήλωση από την Καββαδά Θεοδώρα.

Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σελίδες και να φτιάξετε ένα δικό σας βιβλίο μαγειρικής με όλες τις συνταγές του τόπου μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…