Εργατικό κέντρο Λευκάδας: Η νέα δημοτική αρχή μπήκε… με το δεξί

ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΗΚΕ… ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ
(η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται)

Η νέα δημοτική αρχή με το ξεκίνημα της θητείας της, έδειξε με τον καλλίτερο τρόπο την στάση της απέναντι στους εργαζόμενους. Ενώ γνώριζε από τις 3 του Σεπτέμβρη την άκυρη και καταχρηστική απόλυση της Πρόεδρου του Σωματείου, αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση, «κρύφτηκε πίσω από την δικαιολογία κενού εξουσίας στην ΔΕΠΟΚΑΛ.

Ο δε Δήμαρχος από την προηγούμενη Παρασκευή είχε συνεχώς συσκέψεις και δεν κατάφερε να βρει είχε 10 λεπτά χρόνο για το Εργατικό Κέντρο.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου (19-9-2014) με την πρόφαση ότι περίμεναν την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας (παλαιοί συνδικαλιστές οι ίδιοι δεν έχουν ακούσει ποτέ άραγε για την Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν 1264.) δεν θέλησαν να συζητηθεί το θέμα.

Την ίδια ώρα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δήλωναν ότι συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους …εφ’ όσον αυτοί δεν «αυθαδιάζουν» δεν φέρονται «αυταρχικά» κ.α. τέτοια, ή με άλλα λόγια αν είναι καλά παιδιά.

Ξαφνικά μετά από μια βδομάδα (χθες Πέμπτη) ο Δήμαρχος θυμήθηκε το αίτημα για συνάντηση. Σύμπτωση; Όχι, την Τετάρτη το βράδυ κατατέθηκε με δικηγόρο στο Εργατικό Κέντρο ομαδική παραίτηση από το Σωματείο σαράντα και πάνω μελών. Αυτός ήταν ο στόχος της απελθούσας δημοτικής αρχής και βρίσκοντας ευνοϊκό κλίμα από την νέα, ολοκληρώθηκε με αυτήν την ενέργεια.

Με αυτή την κίνηση το μήνυμα στους συναδέλφους είναι σαφές: «κοιτάτε πως πετάξαμε την Πρόεδρο όποιος δεν φύγει από το Εργατικό Κέντρο μπορεί να έχει την ίδια τύχη». Με τις παραιτήσεις σκέφτηκαν δεν θα μπορεί το υπάρχον Σωματείο να στείλει εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΔΕΠΟΚΑΛ. Έτσι με την «κίνηση» αυτή βγάζουν από τα «πόδια» τους το «ενοχλητικό» Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο και «δικό» τους σωματείο έχουν. Μέσα στην φούρια τους έβαλαν να υπογράψουν παραίτηση ακόμα και μη μέλη του Σωματείου!!!

Φυσικά μετά από αυτά θεωρήσαμε περιττή την συνάντηση με τον Δήμαρχο…..

Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, αφού τόσα χρόνια που λειτουργούν οι κοινωνικές δομές στους δήμους, το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο πάλεψαν για κάθε πρόβλημα, στήριξαν οικονομικά κάθε κινητοποίηση, και γνωρίσαμε από τους ίδιους τις πιέσεις τους εκβιασμούς που υφίσταντο κάτω από το καθεστώς της ανασφάλειας και της ανεργίας. Δεν σταματήσαμε ακόμα κι’ όταν μας έσυραν στα δικαστήρια, ούτε εκπλαγήκαμε όταν υποχρεώθηκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έρθουν μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μας.

Καταγγέλλουμε σε όλους, την μεθόδευση διάλυσης του Σωματείου, μεθόδευση με «αριστερό» «προοδευτικό» πρόσημο. Καταγγέλλουμε την στάση της νέας δημοτικής αρχής που από τη μια παρέχουν «ασυλία» στις απερχόμενες «φίλιες δυνάμεις» και από την άλλη δείχνουν το ίδιο αντεργατικό πρόσωπο (με «αριστερό» προφίλ όμως). Δείχνουν σε όλους πως όταν «καβαλήσεις το καλάμι» και καλπάσεις με την αλαζονεία της εξουσίας δεν σε πιάνει κανένας.

Αν έτσι αποφάσισαν να πολιτευτούν, θα βρουν μπροστά τους εργαζόμενους (και αυτούς που υποχρεώθηκαν να διαγραφούν από το Σωματείο) αλλά και το Εργατικό Κέντρο.

Λευκάδα 18-9-2014
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ