Κυκλοφόρησε ο «Δεκατρής» του Αριστείδη Δάγλα!

Κυκλοφόρησε το πρώτο από την σειρά παραμυθιών του Μεγανησιώτη Αριστείδη Δάγλα, με τίτλο «Ο Δεκατρής», από τις εκδόσεις ΑΑ Λιβάνη. Μια πρόγευση από το βιβλίο και την εικονογράφησή του είχαμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο μας.

Το βιβλίο θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, και ειδικά για την Λευκάδα στο βιβλιοπωλείο «Τσιρίμπασης» του Νίκου Τσιρίμπαση και «Συνθέσεις» του Οδυσσέα Βρεττού.

Από την μεριά μου δεν έχω παρά να ευχηθώ στον παλιό φίλο (και νέο συνάδελφο!) καλοτάξιδο! Περιμένω να στηριχτεί από όλους τους Μεγανησιώτες αφού αγγίζει τις παραδόσεις μας, και αδημονώ να δω και τα υπόλοιπα βιβλία σύντομα στα ράφια! Αριστείδη, πάντα δημιουργικός!

2426843

Το δελτίο παρουσίασης του Λιβάνη:

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα χωριό που καταλήστευε ένας άγριος και απάνθρωπος Δράκος ζούσε και μια παρέα από δεκατρία παιδιά, πολύ ζωηρή και ατίθαση.
Το δέκατο τρίτο μέλος της παρέας, ο Δεκατρής, κούτσαινε από το ένα πόδι, όμως ήτανε πάρα πολύ έξυπνος, πράγμα που εξισορροπούσε τα φυσικά του ελαττώματα.
Αυτή του την εξυπνάδα δεν μπόρεσαν ποτέ να του τη συγχωρέσουν τα άλλα μέλη της παρέας, γι’ αυτό κατά καιρούς έψαχναν δικαιολογίες ώστε να τον διώξουν από κοντά τους, είτε αναθέτοντάς του τις βαρύτερες δουλειές είτε δημιουργώντας του εμπόδια για να τον κάνουν να φύγει από μόνος του. Αυτός όμως, με την ευστροφία του, πάντα κατόρθωνε να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να γυρνάει στην παρέα του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα…
Βιογραφικό συγγραφέα:
ΔΑΓΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (Συγγραφέας)
Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ της Αθήνας και δάσκαλος στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοί­κηση Υπηρεσιών Υγείας και έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά του επαγγελματικού κλάδου των Νοσηλευτών από το 2006 μέχρι σήμερα.
 
Ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων, δοκιμίων, επαγγελματικών και λογοτεχνικών κειμένων ως διευθυντής σύνταξης, επί σειρά ετών, του περιοδικού της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας και της μηνιαίας εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια τόσο του χώρου της υγείας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και προσανατολισμού.
 
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή των «Μεγανησιώτικων Παραμυθιών» συνδέεται άρρηκτα με τις παιδικές του μνήμες από τις διηγήσεις του περιβάλλοντος της οικογένειας και της γειτονιάς του χωριού του, του Κατωμερίου Μεγανησίου Λευκάδας. Πηγή έμπνευσης όμως είναι τα δύο του παιδιά, η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα οποία έχει την τύχη να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη.
 
Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Βιογραφικό εικονογράφου:
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Εικονογράφος)
Γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Άρχισε να διαβάζει και να σχεδιά­ζει κόμικς από πολύ μικρός.
 
Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γράψει και σχεδιάσει σχεδόν κάθε είδους κόμικς (επικής φαντασίας, μυθολο­γίας, παραμύθια, περιπέτειες, sci-fi, ερωτικά, γουέ­στερν κ.ά.), που έχουν εκδοθεί από διάφορους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Επίσης, έχει εικονογραφήσει ιατρικά βιβλία και παιδικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects ως μεταφραστής, letterer, editor κ.λπ., καθώς και σε πολλές εκθέσεις κόμικς.
 
Σήμερα σχεδιάζει το σύγχρονο κόμικ για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης «Ο Τετρακοσάρης», για το μηνιαίο περιοδικόΝέος Μπλεκ των εκδόσεων Comics & Crosswords Publications Lp, εικονογραφεί μια σειρά παραμυθιών με τίτλο «Μεγανησιώτικα Παραμύθια» και ετοιμάζει μια συλλογή με μικρές ιστορίες κόμικς που βασίζονται σε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια. Eργάζεται ως προϊστάμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ζει με τη γυναίκα του και το γιο του.