Πολυπληθής και επιτυχημένη η εκδήλωση της παρουσίασης του παιδικού βιβλίου «Ο Δεκατρής»

fragiadakis

Δελτίο τύπου

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ

Ο ΔΕΚΑΤΡΗΣ

Με την παρουσία πολυπληθούς και εκλεκτού κοινού, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στις 17.00, στο POLIS ART CAFÉ – Αίθριο Στοάς Βιβλίου, η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Αριστείδη Δάγλα με τίτλο Ο ΔΕΚΑΤΡΗΣ.

Για το συγγραφέα και το έργο του μίλησε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:.. «O Δεκατρής απλώνεται γύρω από μια κοινωνικά οικογενειακή αδύναμη μορφή, ένα νεαρό άτομο, μειονεκτικό εξωτερικά, δειλό, απομονωμένο, ασθενικό και ανάπηρο, που κατορθώνει να φέρει εις πέρας αποστολές και επιθυμίες χρησιμοποιώντας την πνευματική ευφυΐα, την ευστροφία και την εφευρετικότητα».

«Ο Αριστείδης Δάγλας, χωρίς να ταράζει την αφηγηματική ισορροπία εισάγοντας μια πλέον λόγια γλώσσα, αφού σήμερα ένα παιδί έχει σαφώς πλουσιότερο και αστικότερο λεξιλόγιο, με διαύγεια στη ροή και ωραίες εικόνες καταθέτει τη δική του εκδοχή προσθέτοντας στην παράδοση την προσωπική του ευαισθησία».

Επίσης  ο Κώστας Φραγκιαδάκης, ο εικονογράφος του βιβλίου, μίλησε  για τη δύναμη της γραφής του Αριστείδη Δάγλα αλλά και το πώς εμπνεύστηκε την εικογράφηση του βιβλίου.

Η παρουσίαση τελείωσε με χαρακτηριστικά αποσπάσματα που διάβασαν παραστατικά οι ηθοποιοί Γιώργος Γεωγλερής και Ματίνα Καρρά.

Με εκτίμηση

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη