Ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Λευκάδας Ηλία Κοντογεώργη

IMG_1871

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόσεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και η οποία διαβάστηκε στο σώμα στη χτεσινή 9/3 συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του κ. Δρακονταειδή, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Στην επιστολή του ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε παράπονα για το τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις στη διοίκηση του Δήμου, που δεν είναι συλλογικές αλλά αποφάσεις μιας στενής ομάδας. Ασκούνται προσωπικές πολιτικές, τονίζει στην επιστολή, που ουδέποτε συμφωνήθηκαν προεκλογικά.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κοντογεώργη.

Προς: κ. Δήμαρχο Λευκάδας
Κοιν: κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

Κε Δήμαρχε,

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που δώσαμε τα χέρια και ξεκινήσαμε μαζί έναν δύσκολο και όμορφο αγώνα.
Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, ο λαός της Λευκάδας μας έδωσε την ευθύνη να διαχειριστούμε βάσει του προγράμματός μας και των αντιλήψεών μας το τιμόνι του Δήμου από τη θέση του οδηγού.
Τις δυσκολίες που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, ως δημοτική αρχή πλέον, τις γνωρίζαμε, όπως γνωρίζαμε και το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό και οικονομικό πεδίο που θα κινούμασταν.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου, είχαμε τις πρώτες παραιτήσεις. Ο φίλος μου Πάνος Γαζής ήταν ο πρώτος που με περίσσιο θάρρος και υπευθυνότητα έθεσε με την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Ελλομένου λέγοντας αλήθειες.
Η παραίτηση αυτή, έστειλε μηνύματα τα οποία δε ελήφθησαν.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης στην όλη προσπάθεια.
Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται ν’ ασκήσω ουσιαστικά κι επικοδομητικά το ρόλο που με την ψήφο τους μας έταξαν όσοι μας ψήφισαν.
Σε τοπικό επίπεδο, στην Δ.Ε. Ελλομένου που εκλέχτηκα δεν υπάρχει καμία συλλογικότητα και ορισμένοι εκλεγμένοι λειτουργούν ως κομματικοί παράγοντες κυβερνώντος κόμματος παρά ως ένα μέρος συνόλου δημοτικής κίνησης ως οφείλουν.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδράζονταν πάνω στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας την οποία επί της ουσίας δεν βλέπω.

Επειδή διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα ασκούν προσωπικές πολιτικές που ουδέποτε τέθησαν δημόσια προεκλογικά.

Επειδή νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων στην καλύτερη περίπτωση σας είναι αδιάφορη.

Σας ζητώ, όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Δηλώνω πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θ’ ακολουθήσω και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

Ηλίας Κοντογεώργης
Δημοτικός Σύμβουλος