Απάντηση δ.σ. Στάθη Ζαβιτσάνου σε ανακοίνωση της «Εθελοντικής Ομάδας»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στάθη Ζαβιτσάνου στην ανακοίνωση των Εθελοντών.

Δεν το έχω πράξει και δεν θα το έπραττα, να μπω στην διαδικασία διαλόγου ή απάντησης σε ανυπόγραφο σχόλιο ή άρθρο. Όμως υποθέτω, από τα δελτία τύπου, τις ανακοινώσεις και τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, ότι είναι γνωστά σε όλους μας τα συγκεκριμένα άτομα, στα οποία απευθύνομαι.

Στην ανακοίνωσή σας  λοιπόν, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Πρώτο.  Ο εθελοντισμός και γενικότερα  η συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων  του τόπου τους, με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της ανιδιοτελούς προσφοράς τους, είναι βασικό στοιχείο της αυτοδιοικητικής μας φιλοσοφίας. Και αυτό δεν αλλάζει με τον θεσμικό μας ρόλο κάθε φορά.

Δεύτερο. Δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα της ανακοίνωσης σας, σε μια απλή και αυτονόητη ερώτηση. Διότι, προφανώς μπορείτε να παρεμβαίνετε σε ιδιωτικούς χώρους και να ασπρίζετε και να καθαρίζετε, και μπράβο σας. Όταν όμως οι χώροι είναι κοινόχρηστοι, δημοτικοί και δημόσιοι, είναι αυτονόητο ότι  ο Δήμος πρέπει να έχει τουλάχιστον γνώση της παρέμβασης,  κάτι που εδώ δεν ισχύει, όπως ισχυρίζεται ο κος Αντιδήμαρχος.

Τρίτο.  Έχω την εντύπωση ότι αυτοσαρκάζεστε, όταν μιλάτε για εξάρτηση και θέσεις. Διότι δεν γίνεται ξαφνικά να μην έχετε καμιά σχέση με τον κο Δάγλα, όταν κάποιοι από εσάς είναι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι σύμβουλοι ή μέλη του τοπικού συμβουλίου Κατωμερίου, όλοι με την παράταξη του κου Δάγλα. Στο  σύνολό σας, και δημόσια, δηλώνετε βασικοί παράγοντες και υποστηριχτές του κου Δάγλα.  Άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζουμε;

Τέταρτο. Υποκρίνεστε, όταν δηλώνετε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την πολιτική. Αυτό θα έλεγε κάποιος που είδε την ανακοίνωσή σας, τα κατά καιρούς δελτία τύπου σας και την εν γένει στάση σας στα δρώμενα του Νησιού μας. Και για τις «θέσεις» να παρατηρήσω, ότι σε κάποιους από εσάς δόθηκαν  θέσεις, όταν κάποιοι άλλοι είχαν περισσότερα προσόντα, και  για κάποιους άλλους θα δούμε σε βάθος χρόνου.

Τέλος, στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Υπάρχουν θεσμοί και κανόνες. Οι δημοτικές παρατάξεις είναι θεσμοί. Η κοινωνία με την ψήφο της, εξέλεξε τον κο Δάγλα να διοικεί τον Δήμο και να έχει την πολιτική πρωτοβουλία και εμένα να τον ελέγχω. Η πολιτική διαφωνία είναι αναγκαίο στοιχείο της λειτουργίας μας. Δεν διαιρεί και δεν διχάζει την κοινωνία. Την κοινωνία την διχάζει και την δηλητηριάζει η εμπάθεια, το ψέμα και η υποκρισία, στην εξυπηρέτηση του μικροσυμφέροντος. Κάτι που η κοινωνία μπορεί να διακρίνει, έστω και αν χρειάζεται το χρόνο της. Και βέβαια μην σας διαφεύγει ότι τα δεινά στις κοινωνίες τα φέρνουν όσοι λειτουργούν έξω από τους θεσμούς.

Μεγανήσι 20/03/2015

Στάθης Ζαβιτσάνος

Δημοτικός Σύμβουλος