Από το Περιφερειακό συμβούλιο στο Μεγανήσι

DSC00194

Σήμερα Σάββατο ξεκίνησε τις εργασίες του το Περιφερειακό συμβούλιο στο Μεγανήσι (ξενοδοχείο «Εσπερίδες»). Σε αυτό παρεβρέθηκαν εκτός από τους αιρετούς του Περιφερειακού Συμβουλίου ο νεοκλεγείς βουλευτής Λευκάδας κος Θ.Καββαδάς (ακολουθεί η τοποθέτησή του), ο τέως βουλευτής (με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου), ο Δήμαρχος κος Π. Δάγλας (ακολουθεί τοποθέτηση) και ο Αντιδήμαρχος κος Θ. Κονιδάρης, ο τέως δήμαρχος κος Στ. Ζαβιτσάνος, ο πρώην δήμαρχος κος Β.Σακκάς, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Χρήστος Παπαδόπουλος (της ΛΑΕ). Από πλευράς δημοτών η προσέλευση ήταν πολύ περιορισμένη.

DSC00195

Όπως είχαμε προβλέψει το βασικό ενδιαφέρον για το νησί μας εστιάστηκε στις προ ημερήσιας διάταξης τοποθετήσεις που ήταν τέσσερις. Και πρώτα- πρώτα του ίδιου του κου Γαλιατσάτου, ο οποίος μετά τα εθιμοτυπικά και κολακευτικά λόγια για το νησί μας, μίλησε για τα έργα του Μεγανησίου που τρέχουν από το ΕΣΠΑ (Ιστορική Διαδρομή, Μονοπάτια, Νέο Ιατρείο και ΣΜΑΑ), καθώς και τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο (άσφαλτος) που έγιναν με χρήματα της Περιφέρειας. Βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι αυτά ήταν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κου Ζαβιτσάνου τα οποία δρομολόγησε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κος Σπύρου (ο οποίος κάποια στιγμή αργότερα, του το υπενθύμισε!):




Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Παύλος Δάγλας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους π.συμβούλους έθεσε προς ενημέρωση κάποια από τα ζέοντα ζητήματα του Μεγανησίου (σκουπίδια, ύδρευση, λιμάνια κτλ) ζητώντας την βοήθεια και την συμβολή της Περιφέρειας, κυρίως για το θέμα μεταφοράς των αποβλήτων. Τι κρίμα που δεν έκανε το ίδιο για το ίδιο θέμα και από τους δημ.συμβούλους στο προ ολίγων ημερών δημοτικό συμβούλιο…

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κου βουλευτή κυρίως ως προς τις μέχρι τώρα ενέργειές του για τα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού, αλλά και αυτά της επικαιρότητας (αγκυροβόλιο Βασιλικής, Νοσοκομείο, θέμα θαλάσσιας διέλευσης Σκορπιού κτλ), ενώ τόνισε ότι θα είναι κοντά στα προβλήματα Δημάρχων και Περιφέρειας, αρκεί να υπάρχει συνεργασία και ανταπόκριση στην χείρα αυτή βοηθείας. Ειδικά για το θέμα του Σκορπιού, πολύ σωστά παρατήρησε στο τέλος ότι περιμένει να δει και τις αντιδράσεις των άλλων φορέων (δήμων και περιφέρειας).




DSC00196

Τον λόγο πήρε και ο υποφαινόμενος, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, τονίζοντας ότι καλή είναι η αποκέντρωση των περιφ. Συμβουλίων, αλλά σε κάθε τόπο και ιδιαίτερα τους μικρούς θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο σχετικό θέμα συζήτησης για να παραχθεί ουσία. Επίσης τονίστηκαν κάποια από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού και ζητήθηκε ειδικό πρόγραμμα από το νέο ΣΕΣ για τα μικρά νησιά της Περιφέρειάς μας.