Το Θεατρικό Σχόλιο «Time, please!» της Μεγανησιώτισας Τζένης Δάγλα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Στα φετινά ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ (26/10/2015 – 2/11/2015)
στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ παρουσιάζεται το έργο

«ΤΙΜΕ, PLEASE !» της Τζένης Δάγλα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 9 το βράδυ

Θέατρο ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, Φρυνίχου 14 Πλάκα
(τηλ. θεάτρου 210 – 3236732)
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Την Δευτέρα 26/10/2015 θα προηγηθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό από 18.00 – 20.00 θα μιλήσουν οι συγγραφείς Τζένη Δάγλα και Χρήστος Αγγελάκος για τα έργα τους , στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο.
Τηλ. επικοινωνίας 6940 540603 / 210 – 3628318

Σας ευχαριστούμε

ΤΙΜΕ, PLEASE! – «ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ»

Το κείμενο «Time, please!» το σκέφτηκα όχι σαν ένα θεατρικό έργο, αλλά σαν «θεατρικό σχόλιο», ένα σχόλιο πάνω στην ζωή και τον θάνατο. Σκηνές-σχόλιο πάνω στη ζωή, που θα μπορούσε να είναι μια Pub, όπου οι άνθρωποι γελάνε, σχολιάζουν, ερωτεύονται, μαλώνουν, και Σκηνές-σχόλιο πάνω στο θάνατο, τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Δεν υπάρχει πλοκή και χαρακτήρες, ουτε δράση, δεν συμβαίνει τίποτα Οι ηθοποιοί ρίχνουν γρήγορα φως σε τοπία ζωής, σαν αστραπή, και προχωρούν.
Στις σκηνές της Pub, πανταχού παρών είναι ο Barman-θάνατος, διακριτικά, σχεδόν αόρατα στην αρχή, ώσπου στο τέλος, στην τελική σκηνή της Pub, γίνεται πρωταγωνιστής -όπως συμβαίνει στη ζωή μας. Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από τις λονδρέζικες πάμπ, που η ζωή βουίζει με χαρούμενο βόμβο και στο τέλος ο Barman φωνάζει: «Time, please!» και οι θαμώνες αποχωρούν…Πριν όμως η αίθουσα αδειάσει, ο Barman λέει την πιο σημαντική φράση του έργου «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ», ένα μάθημα που έμαθε απο τη θητεία του πλάι στους θαμώνες της Pub. Και το κείμενο τελειώνει αισιόδοξα, «Αύριο πάλι εδώ»…….Και όπως κάθε θαμώνας της ζωής, εμείς, αντιλαμβανόμαστε την ζωή με μια ματιά, όλη μαζί, έτσι προσπάθησα να την δώσω και στις σκηνές: με μια πνοή….
Το κείμενο έχει επιλεγεί από το Δραματολόγιο του Εθνικού Θεάτρου.

~~~

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα με καταγωγή (από τον πατέρα) από το Μεγανήσι και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Νομική Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα Ρώσικης Λογοτεχνίας στο Χάρκοβο και Γερμανικής Λογοτεχνίας στο Μόναχο, και ένα course για την Virginia Woolf στο Sussex University. Θεατρικές σπουδές με την ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, με την Άσπα Τομπούλη στη «Σονάτα των Φαντασμάτων», devised theatre με την F-2 Performance Unit, Lilo Baur, John Wright, Ρούλα Πατεράκη, Νίκο Διαμαντή,στην Δανία και Ιταλία με το Odin Teatret (όπου και συμμετοχή σε 20ήμερο workshop-performance στον Eliot με Roberta Carreri), με τον Καναδό σκηνοθέτη Richard Nieoczym κ.α.

Πηγή: Souel