Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί το Εργατικό Κέντρο

εργατικο_κεντρο_1

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤON ΑΗ ΜΗΝΑ 10 πμ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων.
Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Δήλωσε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!
Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους.
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!
Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Τα στοιχεία κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι αποκαλυπτικά για την πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ που διαλύουν κομμάτι-κομμάτι την κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας άνοδο 1,8%.
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου», «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι-παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και τον τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι – Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις.
Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.
Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία!
Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και των άλλων δυνάμεων του ΠΑΜΕ 10πμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 6μμ. ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί σε Πανλευκαδίτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στον Άη Μηνά. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου που διαμορφώνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μια χαμοζωή, μια ζωή που βάζει σε «δεύτερη μοίρα» τις πραγματικές μας ανάγκες μας, όπως φάνηκε και με τις τραγικές συνέπειες που είχε για τους κατοίκους της Λευκάδας ο μεγάλος σεισμός. Το Ε.Κ. καλεί τα σωματεία εργαζομένων και τους συλλόγους του νησιού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
Λευκαδίτες, Λευκαδίτισσες
Οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Τοπικών Διοικήσεων είναι εγκληματικές. Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε επισκευές δημόσιων κτιρίων και υποδομών, έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας μετά και από τον μεγάλο σεισμό του 2003, οδήγησαν με τον νέο σεισμό στο θάνατο δύο γυναικών και μεγάλες καταστροφές στο νησί. Με τις σημερινές εξελίξεις μπορούμε να πούμε ότι ο αντεργατικός – αντιλαϊκός χαρακτήρας τους αποδεικνύεται ακόμα μια φορά. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια μας και την αποκατάσταση των ζημιών, οι τοπικοί «άρχοντες μας» δεν διατίθενται να συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική. Διακηρυκτικά εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι, αλλά όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα, αφού αρνούνται μέχρι και να πάρουν αποφάσεις στα συμβούλιά της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής για τον χαρακτηρισμό του νησιού σε σεισμόπληκτο.
Οι ζημιές στα χωριά Αθάνι και Δράγανο ξεσπίτωσαν τους κατοίκους. Αντίστοιχα οι ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες ξεπερνούν τις 300 κατοικίες, σε δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και υποδομές (οδικό δίκτυο, λιμάνια) είναι μεγάλες. Το νοσοκομείο είναι επικίνδυνο για εργαζόμενους και ασθενείς, αρκεί μια επίσκεψη για να το διαπιστώσει κανείς και χωρίς να είναι ειδικός παρόλο που θεωρήθηκε κατάλληλο, χωρίς βέβαια να υπάρχει γραπτή απόφαση από τον έλεγχο. Ουσιαστική λύση για τους μαθητές της Βασιλικής δεν έχει δοθεί, ενώ ο κίνδυνος από κατολισθήσεις είναι εδώ.

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ζούμε σε ένα σύστημα που μια μερίδα κεφαλαιοκράτες τρίβει τα χέρια της! Κερδίζει από την πολιτική που την οχυρώνει με ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, που της χαρίζει τα σπίτια μας, που την απαλλάσσει από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, που της χαρίζει νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, τα μέτρα για την προστασία από πλημμύρες και φωτιές, τα μέτρα για την ασφάλεια των λαϊκών κατοικιών, στους χώρους δουλειάς, της μόρφωσης δεν επιφέρουν μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο, γι αυτό και δεν τα θέλουν! Η αντισεισμική θωράκιση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Κατασκευών και να μην εξαρτάται από το αν θα είναι κερδοφόρα δραστηριότητα για τους καπιταλιστές.
Φτάνει πια! Ή εμείς ή αυτοί! Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για τους κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό, διεκδικούμε τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους.
Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στις 6μμ στον Άη Μηνά
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα:
• Χαρακτηρισμός της Λευκάδας ως σεισμόπληκτη περιοχή! Τώρα να δοθούν κρατικά κονδύλια
• Διασφάλιση στέγασης – σίτισης – ύδρευσης – ηλεκτροδότησης των πληγέντων κατοίκων.
• Στήριξη των πληγέντων με έκτακτο επίδομα – επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους.
• Στέγαση των σχολείων που υπέστησαν ζημιές και λήψη μέτρων για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
• Παροχή Υγείας και φαρμάκων. Πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, του Κέντρου Υγείας Βασιλικής και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.
• Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, οικοσκευές, μικρές επιχειρήσεις, γεωργικές εγκαταστάσεις και προϊόντα.
• Αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, οδικό δίκτυο, λιμάνια από δημόσιο φορέα και με 100% κρατική αρωγή και ευθύνη.
• Μέτρα πρόληψης για ασφάλεια από βραχοπτώσεις – καθιζήσεις.
• Ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και δημιουργία μελετών και υλοποίησης για τη διασφάλιση της αντισεισμικής θωράκισής τους.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους του νομού.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
• Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για όσες κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια.