Απάντηση της διοίκησης του Α.Σ. Μεγανησίου σε δημοσίευμα.

Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα του meganisinews δίνει το Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου. που μεταξύ άλλων θεωρήθηκε από τον αρθρογράφο «απρόθυμο» να ανοίξει τα ελαιοτριβεία προκειμένου να κάνει ο κόσμος τις ελιές του, για να κλείσει με το προκλητικό σχόλιο:

» Θα το πάτε το νησί στο πάτο.Συναγωνίζεστε επαξίως  την κυβέρνηση για το ποιος θα τον πιάσει γρηγορότερα» …αφήνοντας και αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής του.

Απάντηση του Δ.Σ.του Α. Σ.Μεγανησίου σε δημοσίευμα του Meganisinews.

«Αγαπητέ κύριε αρθογράφε. Αν και μας έχετε συνηθίσει σε αυτού του είδους τα άρθρα και την θέση «κατά το δοκούν» που κάθε φορά παίρνετε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και τα προβλήματα του,  οφείλουμε όμως μια απάντηση στο συκοφαντικό για την διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου  κείμενο σας.

  • Στην τελευταία γενική συνέλευση απουσιάζατε, πράγμα σύνηθες για εσάς, αφού σαν μέλος και άλλων συλλόγων σχεδόν ποτέ δεν είστε παρών.(  Επαγγελματικός σύλλογος κ.α ). Άρα πως είναι δυνατόν να γνωρίζετε   τις αποφάσεις που πάρθηκαν  και το ύφος της συζήτησης.
  • Προσωπικές ή προφορικές προσκλήσεις δεν έλαβε κανένας. Ίσως η ενημέρωση να ήταν ελλιπής με την τοιχοκόλληση μόνο της πρόσκλησης , αρκετοί όμως ήταν ενήμεροι και παρόντες. Επειδή όμως τέτοια σοβαρά θέματα όπως είναι η επαναλειτουργία των ελαιοτριβείων με τις παρούσες συνθήκες, απαιτούν απόλυτη πλειοψηφία, αποφασίστηκε επαναληπτική συνέλευση.
  • Το κλείσιμο των συνεταιρισμών δεν οφείλεται στην κακή διοίκηση αλλά σε αίτια που αν θέλετε μπορούμε να αναφέρουμε. Πράγμα που δεν κρίνουμε σκόπιμο την παρούσα στιγμή γιατί απλά πιστεύουμε ότι δεν θα σας ενδιέφερε ιδιαίτερα. Ίσως να μην σας βόλευε κι όλας. Σε αντίθεση περίπτωση πριν γράψετε τα συμπεράσμα- τα σας θα μπορούσατε να μας είχατε ζητήσει ενημέρωση.
  • Η διοίκηση του Α.Σ. εξελέγει με νόμιμες διαδικασίες κάτι που γνωρίζετε, και δεν σας τιμάει να υπονοείται οτιδήποτε διαφορετικό, προσβάλλοντας τους συντοπίτες σας . Συκοφαντείται σκόπιμα ανθρώπους που έχουν αφιερώσει χρόνο και με πολύ κόπο και τρέξιμο χωρίς προσωπικό όφελος βάζουν πλάτη για το κοινό καλό.
  • Δεν γνωρίζουμε σε ποιους συλλόγους αναφέρεστε, ποιες είναι οι απαιτήσεις σας τελικά από αυτούς, και γιατί ακυρώνετε κάθε συλλογική προσπάθεια. Σαν μέλος ο ίδιος όμως σε συλλόγους του νησιού μας δεν γνωρίζουμε να έχετε προσφέρει το παραμικρό . Άλλοι τρέχουν, άλλοι βοηθούν, άλλοι κουράζονται. Εσείς απλά κάνετε κριτική και πάντα κακοπροαίρετη.

Τέλος το Μεγανήσι  οδηγείται στον πάτο από συμπεριφορές σαν τη δικιά σας κι όχι από συλλογικές προσπάθειες.

Το Δ. Σ. του Α. Σ. Μεγανησίου.

(Tο κείμενο μας εστάλη με mail από το Δ.Σ.προς δημοσίευση)