Απάντηση δ.π. «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον» σε επιστολή Γ.Ι. κου Κυριαζάτη

Επιστολή λάβαμε από την παράταξη «Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον» που απαντά σε άρθρο-επιστολή του Γεν.Ιατρού κου Κυριαζάτη. Το εν λόγω άρθρο μπορείτε να δείτε στο σάιτ ΜΝ σε αυτό το λινκ μιας και ο κύριος Κυριαζάτης δεν μας έκανε την τιμή να μας το στείλει στο ΜΤ. Λογικό, με τόσα πολλά σάιτ που έχει το Μεγανήσι, εμάς θα μας ξέχασε ο άνθρωπος…

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή-απάντηση:

 

50193-112911555434725-3584-n

 

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο επιστολής του Γενικού Ιατρού κου Κ.Κυριαζάτη προς τον κο δήμαρχο (γιατί άραγε; Είναι προϊστάμενός του;), ως προσπάθεια απάντησης του ιδίου στις αιχμές του Εμπορικού Συλλόγου Μεγανησίου.

Και λέμε με έκπληξη διότι στην ουσία ο εν λόγω γιατρός δεν καταφέρεται μόνο εναντίον του Συλλόγου, αλλά και εναντίον της παράταξής μας και μάλιστα με ανυπόστατα και εξόφθαλμα ψεύδη και ανακρίβειες, ενώ την ίδια στιγμή πολιτικολογεί και πασχίζει να κρατήσει στο απυρόβλητο τον αγαπημένο του κο δήμαρχο, αυτόν δηλαδή που φέρει την μερίδα του λέοντος, την κύρια ευθύνη για την δραματική υποβάθμιση της υγείας στο νησί μας, το διάστημα των τελευταίων δύο ετών.

Αναλυτικότερα λοιπόν, και για να φρεσκάρουμε την μνήμη του αγαπητού ιατρού (γιατί οι Μεγανησιώτες και μνήμη και κρίση διαθέτουν), αλλά και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, τα πράγματα έχουν ως εξής:

α) Η αναφορά ότι «από το 2009 οι αγροτικοί έπαιρναν απόσπαση για το Νοσοκομείο» είναι αναληθής. Αυτό συμβαίνει μόλις τα τελευταία 2 χρόνια, ω! του θαύματος, με την νέα δημοτική αρχή! Εμείς αφήσαμε πίσω μας 3 γιατρούς (και ένα οδοντιατρείο και ένα υπό κατασκευή Νέο Ιατρείο). Κάποιοι άλλοι τους άφησαν να γίνουν… ένας.

β) Ο κος Κυριαζάτης, μολονότι αρέσκεται στο να κριτικάρει την πρώην δημοτική αρχή (και όπως μαθαίνουμε από ασθενείς, το κάνει και μέσα στο ιατρείο) μοιάζει ωστόσο να μην έχει παρακολουθήσει ποτέ τα δημοτικά συμβούλια. Γιατί αν το έκανε θα ήξερε καλά ποια παράταξη φωνάζει και ξαναφωνάζει, συνεχώς, αδιαλείπτως και μεθ’ επιτάσεως για τα θέματα Υγείας στο νησί και έχει επισημάνει το θέμα της έλλειψης γιατρών στην δημοτική αρχή πριν από έναν και πλέον χρόνο, πριν καν αυτό δηλαδή υπάρξει, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου. Επίσης ποια παράταξη ουρλιάζει για το σκάφος (και κόντεψε να το πληρώσει ακριβά με μια ζωή) εδώ και καιρό. Τα παράπονά σας στον κο Δήμαρχο λοιπόν, αγαπητέ ιατρέ.

γ) «Πειρατικό» (!) χαρακτηρίζει ο γιατρός μας το σκάφος του δήμου, εδώ και τόσα χρόνια. Δεν είναι ανάγκη σε μια τέτοια έκφραση να απαντήσουμε, ούτε να δικαιολογήσουμε για ποιους λόγους δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κάθε Μεγανησιώτης όμως ξέρει καλά ότι αυτό το «πειρατικό» αγαπητέ γιατρέ, δεν έδεσε ούτε μισή μέρα όλα αυτά τα χρόνια και έσωσε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ζωές. Εσείς θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζετε καλύτερα από όλους, πώς είναι δυνατόν να το ξεχνάτε; Το ίδιο σκάφος μέχρι σήμερα παρέμενε σε πλήρη ακινησία, παροπλισμένο με πολλά προβλήματα και δίχως χειριστή. Κι αυτά όλα έγιναν επί της νέας δημοτικής αρχής. Ο Σύλλογος, οι Μεγανησιώτες, ακόμα κι οι τουρίστες το παρατήρησαν, εσείς όχι;

δ) Αναφέρετε την Cardio-Express, δίχως να λέτε ότι ο δήμος εξακολουθεί να πληρώνει (διαχρονικά) την εταιρία για τον καρδιογράφο που χρησιμοποιούν οι αγροτικοί, κι ότι ήταν δική σας επιλογή να αποκτήσετε δικό σας καρδιογράφο. Ούτε όμως είναι ωραίο να αναφέρετε πχ μια φιάλη οξυγόνου, αλλά να ξεχνάτε, μεταξύ άλλων, τα εκατοντάδες φάρμακα, εργαλεία, και τις δύο φιάλες οξυγόνου που έχει χαρίσει στο Περ.Ιατρείο, ακριβώς ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, εντελώς δωρεάν. Ούτε και υπήρξε ποτέ έλλειψη φαρμάκου (λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου να το χορηγήσει) στην οποία να αφήσαμε το ιατρείο ακάλυπτο. Ούτε και υποδομή που μας ζητήθηκε και σαν δημ. αρχή δεν την υλοποιήσαμε Αυτά γιατί τα αποκρύπτετε; Ρητορική είναι η ερώτηση, γιατί το «γιατί» είναι προφανές. Σας ευχόμαστε πάντως και από την τωρινή δημοτική αρχή να έχετε τόσο καλή αντιμετώπιση.

ε) Λυπούμαστε πολύ, αλλά η αναφορά σας ότι «η πρώην δημ. αρχή έδινε το ΟΚ για τις αποσπάσεις» των γιατρών δείχνει ότι τελείτε υπό σύγχυση, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Μάλλον για κάποιους άλλους θέλατε να πείτε, διότι επί των ημερών μας, όχι μόνο δεν προέκυψε τέτοιο θέμα και οι αγροτικοί γιατροί μετά την σύντομη εκπαίδευσή τους στο Νοσοκομείο καταλάμβαναν κανονικά τις θέσεις τους, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε κάτι τέτοιο να συμβεί και δεν συνέβει, όπως όλοι γνωρίζουν. Σταματήστε λοιπόν να αλλοιώνετε την αλήθεια, γιατί ως Μεγανησιώτες έχουμε πολύ υψηλές ευαισθησίες για τα θέματα Υγείας του νησιού και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους.

στ) Τα προβλήματα που έχει η δημόσια περίθαλψη, Α’βάθμια και Β’βάθμια τα γνωρίζουμε εξίσου καλά με σας, αν όχι καλύτερα, και τα έχουμε επισημάνει σε πολλές περιπτώσεις και στα δημοτικά συμβούλια και σε αρμόδια προς τούτο όργανα και στον Τύπο. Επίσης, σεβόμαστε το έργο κάθε γιατρού και κάθε άλλου επιστήμονα στο νησί μας και προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί, όπου χρειάζεται. Αντίστοιχα όμως οφείλουμε και να προασπιζόμαστε το συμφέρον και ιδίως το ισότιμο και αναφαίρετο δικαίωμα στην Υγεία των δημοτών μας.

Και πάνω σε αυτό, θα θέλαμε να μας απαντήσετε, μολονότι είμαστε για σας η πηγή όλων των δεινών του πλανήτη:

  • Για ποιον λόγο αυτοβούλως και αιφνιδίως αλλάξατε το πρόγραμμα επισκέψεων στα αγροτικά ιατρεία των χωριών και πραγματοποιείτε ιατρείο μόνο στο Κατωμέρι;
  • Εξυπηρετεί κάτι τέτοιο καλύτερα την Υγεία στο νησί μας;
  • Οι Σπαρτοχωρίτες και οι Βαθυσάνοι πώς θα εξεταστούν ή θα γράψουν τα χρόνια φάρμακά τους;
  • Οι ηλικιωμένοι αυτών των οικισμών και όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο, πού θα βρουν γιατρό για τα στοιχειώδη;
  • Κι όλα αυτά, πώς συνδέονται με τον προσωπικό σας διαπληκτισμό με ηλικιωμένο άνθρωπο (ένα λυπηρό περιστατικό που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το πρώτο- και μάλλον δεν θα είναι και το τελευταίο και που, δυστυχώς, δεν έχει καμία σχέση με τον όρκο του Ιπποκράτη…).
  • Γνωρίζετε τι προβλήματα έχει δημιουργήσει η απόφασή σας αυτή;
  • Και τι σας απάντησε ο κύριος δήμαρχος όταν του το ανακοινώσατε, γιατί εμείς τον είχαμε ενημερώσει πριν από σας για τις προθέσεις σας που αφήνουν δύο χωριά του νησιού εντελώς ακάλυπτα μετά από 60 και πλέον χρόνια (από το ’50 έχει να συμβεί κάτι τέτοιο).

 

Αγαπητέ γιατρέ, συμπάσχουμε για την κούρασή σας και την προσπάθειά σας να υπηρετήσετε την Υγεία στο νησί ολομόναχος και κάνουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν γρήγορα οι αγροτικοί γιατροί στο νησί μας, κάτι που οι ίδιοι το γνωρίζουν, ακόμα κι αν εσείς ή η δημοτική αρχή το αγνοείτε.

Θα σας παρακαλέσουμε όμως άμεσα να ξεκινήσετε πάλι  πρόγραμμα επισκέψεων και στα άλλα αγροτικά ιατρεία και να μην χειροτερεύετε ο ίδιος μια ήδη άσχημη κατάσταση.

Επίσης θα σας συμβουλεύαμε όταν θα αναφέρεστε στην παράταξή μας να μας κοινοποιείτε τα έγγραφα, κυρίως όμως και σε κάθε περίπτωση, να μιλάτε την γλώσσα της αλήθειας.

Και τέλος θα σας παροτρύναμε, όσο διακαώς κι αν επιθυμείτε να υποστήριξετε τον λατρεμένο σας δήμαρχο και να ελαφρύνετε τις ευθύνες που ξέρετε ότι τον βαρύνουν, να επικεντρωθείτε καλύτερα στο ιατρικό σας έργο και στην υγεία των Μεγανησιωτών, εκτός κι αν σκοπεύετε να έχετε ακόμα πιο ενεργή ανάμειξη στα κοινά του τόπου από δω και πέρα.

 

Για την δ.π. «Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον»

Η Δημοτική ομάδα.