Απάντηση Συλλόγου Επαγγελματιών προς Γ.Ι. κο Κυριαζάτη

EESDM-565x350

Αγαπητέ  κύριε Κυριαζάτη.

 Διαβάσαμε την απάντηση σας  σε site του νησιού μας, σε επιστολή μας προς τον δήμο Μεγανησίου και το δημοτικό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων δηλώσατε  και άγνοια του περιστατικού που καταγγέλλουμε, όταν κληθήκατε από τον δήμαρχο να απαντήσετε σχετικά με αυτό .

Αυτό σημαίνει ότι ούτε εσείς ούτε ο δήμαρχος γνωρίζατε την ύπαρξη του συμβάντος μέχρι τη στιγμή που το γνωστοποιήσαμε  στην επιστολή μας ;

Την επιστολή που έντεχνα κάποιοι προσπάθησαν να παρερμηνεύσουν για να αποδώσουν άλλες προθέσεις στον σύλλογο για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Κάτι που έμμεσα υπαινίσεστε και ο ίδιος.

Σε αυτό απαντάμε ότι ο Σ.Ε.Μεγανησίου δεν είναι και δεν σκοπεύει να γίνει πολιτικό κίνημα. Δεν στηρίζει και δεν αντιπολιτεύεται καμία  παράταξη. Θα είναι στο πλευρό  οποιουδήποτε δημότη ή επαγγελματία τον χρειαστεί,  μέλος ή μη του συλλόγου, και  θα καταγγέλλει θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους . Ίσως εσκεμμένα οδήγησαν κάποιοι εκεί τα πράγματα, προσπαθώντας  να θολώσουν τα νερά για να μην αναδειχτούν τα υπόλοιπα  σοβαρά θέματα που αναφέρονται στην επιστολή μας.

Λυπούμαστε που το ενδιαφέρον μας για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας που σαν σύλλογος καταγράφουμε και καταθέτουμε στην Δημοτική αρχή παρερμηνεύτηκαν   και από εσάς , τον μοναδικό γιατρό του νησιού όπως πολύ σωστά λέτε και ο ίδιος.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.

Α) Υποχρέωση του συλλόγου είναι να μεταφέρει τα προβλήματα όπως αυτά καταγγέλλονται στο Δ.Σ. του, και να ζητάει λύσεις  από εκείνους που έχουν την ευθύνη.

Λέμε στην επιστολή μας:

Θλιβερό περιστατικό που σας καταγγέλλουμε  ο θάνατος τουρίστα   από τραγική καθυστέρηση και έλλειψη βασικών φαρμάκων από τον γιατρό στοίχισε την ζωή του. Περιστατικό που θα πρέπει να ερευνηθεί  από  μέρους σας  να αποδοθούν ΤΥΧΟΝ ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μεσολαβώντας παράλληλα και στις αρμόδιες αρχές για πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό των ιατρείων και των γιατρών.Το τελευταίο διάστημα το σκάφος  υπολειτουργεί και οδηγείται εθελοντικά από δημότες τους οποίους και ευχαριστούμε σαν σύλλογος, παρότι το  μηχανικό πρόβλημα παραμένει.

Εδώ να προσθέσουμε και τις καθυστερήσεις  ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ  στο Νυδρί στα περιστατικά, που από θαύμα δεν έχουν  αποβεί μοιραίες.

Β) Αναφέραμε και καταγγείλλαμε ένα θλιβερό περιστατικό όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που συμμετείχαν  (και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για αυτό) και προσπάθησαν να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του τον άνθρωπο, που τελικά κατέληξε, γεγονός που είναι καταγεγραμμένο  και απόλυτα σίγουρο .Και δεν αμφισβητείται ούτε η καθυστέρηση ούτε η έλλειψη φαρμάκων .

 Εμείς ζητήσαμε να ερευνηθεί   και  να αποδοθούν ΤΥΧΟΝ ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μεσολαβώντας παράλληλα και στις αρμόδιες αρχές για πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό των ιατρείων και των γιατρών.

Όσο για τις καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ κανείς δεν τις χαρακτήρισε αδικαιολόγητες. Δυστυχώς υπάρχουν όμως και συμβαίνουν από την έλλειψη προσωπικού. Και απαιτούμε παρέμβαση στους αρμόδιους.

 Γ) Δεν αναφερθήκαμε σε λεπτομέρειες παρότι υπήρχαν όλες οι αποδείξεις για όσα αναφέραμε, και είναι στην διάθεση όποιου θέλει να τις αναζητήσει.

Ύστερα όμως και από  την  δική σας παρέμβαση είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναφέρουμε, για  να υπερασπιστούμε την σοβαρότητα και την αξιοπιστία μας σαν μέλη του Δ.Σ.

Στις 14 Αυγούστου 2016 το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον HANS GEORGI WALTER γερμανικής υπηκοότητας από το Μεγανήσι μεταφερόμενο με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος . Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας όπου εκεί διαπιστώθηκε ο Θάνατος του ,ώρα 13:49 μμ.

Το περιστατικό συνέβη μερικές ώρες νωρίτερα , κι εδώ θα πρέπει να απαντήσετε αν:

Ειδοποιηθήκατε από δημότη και από το λιμεναρχείο Λευκάδας να αντιμετωπίσετε το περιστατικό.

 Τελικά βρεθήκατε εκεί;

 Προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή;

Είχατε μαζί σας τα απαραίτητα φάρμακα για τέτοιες περιπτώσεις; Ο ασθενής πώς μεταφέρθηκε και από ποιον συνοδεύτηκε; 

Εμείς έχουμε τις απαντήσεις κύριε Κυριαζάτη από αυτόπτες μάρτυρες κι έχουμε γνώση του περιστατικού.

Περιστατικό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί και για να συμβεί αυτό θα πρέπει άπαντες να είναι σε ετοιμότητα, ο καθένας με την  αρμοδιότητα του. Γι αυτό και ζητήσαμε να ερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν ΤΥΧΟΝ ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Και ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Δ) Δεν κατηγορήσαμε και δεν φωτογραφίσαμε  κανέναν προσωπικά. Για όλο τον Αύγουστο  υπήρχαν δύο γιατροί στο νησί. Και δεν είμαστε φυσικά σε θέση να γνωρίζουμε τις εφημερίες σας.

Ε) Η έλλειψη φαρμάκων, υλικών και προσωπικού δεν είναι κάτι που συμβαίνει στο Μεγανήσι μόνο, ή κάτι για το οποίο ευθύνο νται οι γιατροί. Αν η πολιτεία δεν παρέχει τα απαραίτητα στους πολίτες οι πολίτες θα πρέπει  όμως να τα διεκδικήσουν. Και εδώ οι αρμόδιοι  τι έχουν κάνει; Μάλλον τίποτα . Κάτι που παραδέχεστε και ο ίδιος λέγοντας ότι πληρώνετε πολλές φορές από τη τσέπη σας όπως και άλλοι συνδημότες μας.
Όμως  οι υπεύθυνοι και γενικά η πολιτεία δεν δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία  ίσως γιατί   οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν άμεσα. Γιατί δεν ζουν στο νησί.
Εσείς όμως που  ζείτε εδώ, γνωρίζετε τις δυσκολίες και καταλαβαίνετε την ανάγκη που σας έχουν οι άνθρωποι , σαν επιστήμονας και μορφωμένος άνθρωπος θα πρέπει  να  δείξετε κατανόηση και ευαισθησία και να επιστρέψετε στα αγροτικά ιατρεία  και στα τρία χωριά γιατί  δεν πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις  και να ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι.   Εσείς σαν ανώτερος  θα πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτά τα θέματα διαφορετικά με υπομονή  και με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Σας παρακαλούμε γι αυτό.
Σας παρακαλούμε  επίσης  να προβείτε από μέρους σας και εγγράφως στις αρμόδιες  υπηρεσίες να παραμείνουν οι αγροτικοί γιατροί στο νησί μας και να καλυφθούν  οι ανάγκες των ιατρείων και να κοινοποιήσετε την αναφορά σας σε όλους τους φορείς του νησιού για να σταθούν στο πλευρό σας.
Τις απαντήσεις και τις απαιτήσεις η κοινωνία και ο σύλλογος πρώτα τις  ζητάει από το δήμο και την πολιτεία και μετά από τον γιατρό  και λυπούμαστε που πέφτοντας στην παγίδα τους τις δώσατε εσείς αντί γι αυτούς  απαντώντας όμως με ανακρίβειες και υπεκφυγές.

Όσο για την συμμετοχή  τις προθέσεις και την προσφορά του συλλόγου μπορείτε να πάρετε μόνος σας τις απαντήσεις  στο site μας  WWW.meganisitravel.gr  και να αναζητήσετε  όλα τα έγγραφα που   έχουμε καταθέσει σαν φορέας στον Δήμο.

Έγγραφα, αιτήματα, επιστολές που δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση. Εμείς δηλώνουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε  βοήθεια η παρέμβαση  που θα μπορούσε να διευκολύνει το έργο σας η να βοηθήσει τις υποδομές στην υγεία.

Τέλος ζητάμε από εσάς να ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς και τους υπαινιγμούς για τον Σύλλογο και το Δ.Σ. και να συνεχίσετε να προσφέρετε   τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στον τόπο μας, στους γονείς μας, στα παιδιά μας στους ξένους μας , στους οποίους κι εσείς ο ίδιος  απευθύνεστε , και στους γέρους που ταλαιπωρούνται τον τελευταίο καιρό να γράψουν τα φάρμακα τους.  ‘Ετσι μεγαλώνουν τα προβλήματα και μηδενίζετε ο ίδιος το έργο και την προσφορά σας που όλοι αναγνωρίζουμε. Υπάρχουν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι να αντιδράσετε και να διεκδικήσετε πράγματα. Και θα βρείτε αρωγούς στην προσπάθεια σας. Ο σύλλογος θα είναι ένας από αυτούς όπως και όλη η κοινωνία.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

*Υ.Γ    Για την παραπάνω ανάρτηση του Συλλόγου, τα μέλη Παναγιώτης Ι. Κονιδάρης, Κατερίνα Πάλμου και Αυγερινός Κωνσταντίνος ηταν αντίθετα και διαχώρισαν την θέση τους.