2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπριτζ ο Νίκος Κονιδάρης!

p4142071-250x250

Μια μεγάλη αγωνιστική επιτυχία επιφύλασσε το τέλος του 2016 στον Νίκο Κονιδάρη, τον πρωταθλητή μας στο μπριτζ. Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, το μπριτζ είναι αναγνωρισμένο πνευματικό άθλημα, υψηλής τεχνικής και δυσκολίας και καθόλου τυχερό παιχνίδι, μολονότι παίζεται με τα κλασικά χαρτιά.

Ο Νίκος λοιπόν, μαζί με τον συμπαίκτη του, μετρ Γιώργο Κανελλόπουλο (δεν είναι Μεγανησιώτης, αλλά είναι κουμπάρος Μεγανησιώτη!) κατετάγησαν δεύτεροι στο πιο ισχυρό τουρνουά ζευγών μπριτζ στην Ελλάδα (Masters 2016). Το πόσο σκληροί και απαιτητικοί είναι τέτοιοι αγώνες είναι δύσκολο να περιγραφεί. Καταρχήν πρέπει να προκριθείς από προκριματικούς ανάμεσα σε εκατοντάδες ζευγάρια, μετά να παίξεις για 2 μέρες εξαντλητικό αριθμό διανομών και να μπεις στην τελική δωδεκάδα που θα συμμετέχει στον λεγόμενο υπερ-τελικό για να καθορίσει τους πρωταθλητές.

Το ζευγάρι του Νίκου μπήκε τέταρτο στον υπερτελικό με πολύ καλή εμφάνιση, και με ακόμα καλύτερη εμφάνιση διεκδικούσε μέχρι και την τελευταία διανομή (μοιρασιά φύλλων, δηλαδή) την πρώτη θέση. Τελικά την έχασε από λάθος άλλων (τα αποτελέσματα στο μπριτζ είναι ποσοστό σε σχέση με τους βαθμούς που κάνουν και οι άλλοι στην ίδια διανομή, γι’ αυτό δεν είναι τυχερό παιχνίδι). Η διαφορά από τον πρώτο δε, υπήρξε απειροελάχιστη: 362,14 έναντι 361,79 του Νίκου! Δείτε την τελική κατάταξη των Masters όπου συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι αθλητές της Ελλάδας!

Σε κάθε περίπτωση, αν και ο Νίκος έχει κερδίσει πολλά μικρά και μεγάλα τουρνουά μέχρι τώρα (η φωτογραφία είναι από την δεύτερη θέση σε παλιότερο τουρνουά στην Λευκάδα), μεταξύ των οποίων και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων Μπριτζ, αυτή αποτελεί ίσως την σπουδαιότερη επιτυχία του. Του ευχόμαστε και Πρωταθλητής Ελλάδας! Τώρα πια ακολουθούν κάποιοι αγώνες στην προεθνική για να καθοριστεί η Εθνική Ομάδα που μας εκπροσωπεί σε διεθνείς διοργανώσεις. Νίκο καλή επιτυχία!