“Χειμωνιάτικες περιπέτειες” με το Σύλλογο “ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ”

img-4464

Και άλλη μια Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα φώτισε με τα χαμόγελα των παιδιών στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος ελληνορώσικης φιλίας Μεγανησίου “ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ”, στα πλαίσια του προγράμματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου, “Τρεις Κυριακές με το πνεύμα των Χριστουγέννων”.

img-4458

Η αίθουσα πολιτισμού ήταν στολισμένη με φωτογραφίες από χειμωνιάτικες ρώσικες παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και με λέξεις του χειμώνα και των Χριστουγέννων γραμμένες στα ρώσικα και στα ελληνικά και με την ρώσικη προφορά τους.

img-4453

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το πρόγραμμα και το πλούσιο μπουφέ με τα ρώσικα φαγητά και γλυκά σερβιρισμένα σε μπολ και πιάτα φτιαγμένα με τη ρώσικη παραδοσιακή τέχνη “Χοχλομά”, καθώς επίσης και το ρώσικο καλαμπόκι σνακ που αντικατέστησε το ποπ κορν και άρεσε πολύ σε όλους. Τα παιδιά χόρεψαν στη σκηνή με το ρυθμό της μουσικής των ηρώων των κινουμένων σχεδίων και έβγαλαν φωτογραφίες μαζί τους.

img-4456

Το ελληνορώσικο πνεύμα κυριάρχησε στην εκδήλωση όπως και σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας, που ο σκοπός του είναι η ανάδειξη στοιχείων του πολιτισμού και η ενδυνάμωση της φιλίας των δυο λαών στην καθημερινή ζωή. Γι΄ αυτό και μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα η βοήθεια της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Μεγανησίου, που προσφέρθηκε να κάνει face painting στα παιδιά πριν την έναρξη της εκδήλωσης και η βοήθεια μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου.

 

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της αίθουσας Πολιτισμού τη Σχολική Επιτροπή, για την τεχνική υποστήριξη το Πολιτιστικό Κέντρο και τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Νίκο Ζαβιτσάνο που είναι πάντα παρών και προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της ανθρώπινης αγάπης και αλληλοβοήθειας, γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην το ξεχνάμε για να στηρίζουμε τα παιδιά μας και το μέλλον του τόπου μας.

 

Το Δ.Σ.