Έτοιμο το νέο ιατρείο. Από γιατρούς πώς πάμε;

DSC00414

Σήμερα πήρε ρεύμα το νέο ιατρείο, καθώς μπήκε το σχετικό συνεργείο της ΔΕΗ (πρώην ΔΕΗ για την ακρίβεια). Το νέο ιατρείο, δίπλα στο νέο Δημαρχείο, οπωσδήποτε θα αναβαθμίσει από πλευράς υποδομών την Υγεία στο νησί μας, όσο κι αν το καθυστέρησαν για χρόνια οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο κινδυνεύει να μείνει ένα άδειο κτίριο. Για του λόγου το αληθές σήμερα το πρωί (κάτι που ενδεχομένως θα επαναληφθεί την Παρασκευή) το ιατρείο δεν λειτούργησε, όπως διαπίστωσαν με έκπληξη όσοι έψαχναν γιατρό.

DSC00413

Τί έχει συμβεί; Πολλές φορές το θέμα έλλειψης γιατρών συζητήθηκε στα δημοτικά συμβούλια, τις περισσότερες μεθ’ επιτάσεως κι έχουν προταθεί και όλες οι απαραίτητες κινήσεις. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το Περιφερειακό Ιατρείο έχει απομείνει (εδώ και ενάμισι χρόνο) με έναν ιατρό, τον κο Κυριαζάτη που, όπως θα δείτε παρακάτω παίρνει κι αυτός τα ρεπό που δικαιούται από τον νόμο.

DSC00411

 

Και οι δύο αγροτικοί; Η κα Λέκκα σήμερα εφημερεύει στο Νοσοκομείο και γενικά την στέλνουν στο νησί μόνο όταν λείπει ο κος Κυριαζάτης, δηλαδή την έχουν κάνει μπαλάκι. Η άλλη θέση, του κου Μπουλιέρη, έχει αδειάσει και αναμένεται ο νέος αγροτικός σε δύο βδομάδες, που όμως θα πρέπει να κάνει έναν μήνα υπηρεσίες στο Νοσοκομείο, έτσι κι αλλιώς. Και μετά; Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα τον κρατήσουν κι αυτόν εκεί, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μας υπολογίζει.

Κι εμείς τι κάνουμε; Απ’ ότι φαίνεται, τον σταυρό μας.

Το καλοκαίρι που έρχεται, ούτε που θέλω να το σκέφτομαι.