Διαμαρτυρία Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Ελλομένου Ελένης Ροντογιάννη στον Prisma 91,6 για το τρίτο δρομολόγιο του “Captain Aristidis” στο Νυδρί

Την έντονη διαμαρτυρίας της για το ότι τον Ιούλιο προγραμματίζεται και τρίτο δρομολόγιο ferry boat στο Λιμάνι του Νυδριού, εξέφρασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ελλομένου Ελένη Ροντογιάννη.
Στην αρχική της τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι στόχος του Εμπορικού Συλλόγου είναι να προστατεύει το χωριό, τους επαγγελματίες, τα καταστήματα, θέλοντας να το κρατάνε καθαρό χωρίς πολύ βαβούρα.
Η ίδια επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν εκτός από τα δυο δρομολόγια ferry boat το ένα εξυπηρετεί Μεγανήσι και το άλλο Κεφαλονιά να προστίθεται και τρίτο.
Πάγια θέση του εμπορικού συλλόγου κι χρόνιο αίτημα είναι τα ferry boat να φύγουν από εκεί, υποδεικνύοντας στους αρμόδιους, όπως είπε, πολλές φορές το χώρο που επιθυμούν να πάνε.
Όπως είπε η κυρία Ροντογιάννη υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο και για τρίτο δρομολόγιο και αυτό σημαίνει ότι εκεί θα δημιουργηθεί αναστάτωση στα καταστήματα, καθώς την στιγμή που θα είναι ανοικτά και τα εστιατόρια, θα περιμένουν για να φορτώσουν νταλίκες με μπουκάλες υγραερίου –κινητές βόμβες-και όλα τα βαρέως τύπου οχήματα.
«Εμείς κάνουμε υπομονή για το ferry boat “Captain Aristidis” , ωστόσο έκανε λόγο για ανευθυνότητα με αφορμή κι το τρίτο δρομολόγιο, λέγοντας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει μια μικρή πλατεία με το άγαλμα του Δαίρπφελντ, εκεί στήνεται η εξέδρα για το κρουαζιερόπλοιο, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να έρθουν τρία ferryboat μέσα στο λιμάνι, καθώς εκεί είναι ο ιστός του λιμανιού.»
Μάλιστα σε συνάντηση του εμπορικού συλλόγου στις 08-04-2017 με τον Δήμαρχο Κών/νο Δρακονταειδή ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι τρίτο ferryboat δεν θα έρθει αλλά γίνονται προσπάθειες και για το Captain Aristidis να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποκατάσταση του λιμανιού της Βασιλικής για να μεταφερθεί εκεί, μάλιστα κάνοντας λόγο ακόμα και για τέλη Μαΐου.
Η ίδια μάλιστα σε ερώτηση για το ποιος υπέγραψε για το τρίτο δρομολόγιο, ανέφερε ότι περιμένει αυτή την απόφαση, καθώς αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά έχει αναστατώσει τον τουρισμό μας.
Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε Κατάκολο, ανέφερε αν θέλουμε να γίνουμε τότε πρέπει να μας φτιάξουν και κατάλληλες μαρίνες, καθώς το λιμάνι του Νυδριού εξυπηρετεί καταστάσεις πάνω από τις δυνατότητες του.
Η κυρία Ροντογιάννη είπε ότι η μόνη επαφή που είχε ήταν με τον αντιδήμαρχο κ. Φίλιππα ο οποίος και της ζήτησε την απόφαση του εμπορικού συλλόγου να σταλεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής της οποίας είναι μέλος.
«Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής στην περιοχή μας, καθώς οι μόνες προσπάθειες που γίνονται είναι σε συνεργασία και με τον νέο σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος Δαίρπφελντ καθώς ο σύλλογος αυτός έχει κάνει τρομερό έργο στο χωριό όσον αφορά την καθαριότητα του λιμανιού και μάλιστα με εθελοντισμό δενδροφύτευσε και έφτιαξε τα παρτεράκια στην παραλία, δίνοντας άλλο χρώμα στο χωριό.»
Επίσης όσον αφορά την καθαριότητα, είπε ότι αν δεν υπήρχε και το Εμπορικό Επιμελητήριο θα ήμασταν στο έλεος του Θεού, καθώς έχει παραχωρήσει υπάλληλο που ξεκίνησε αρχές Μαΐου και καθαρίζει τον πεζόδρομο, καθώς η δημοτική καθαριότητα καθαρίζει μόνο τα πρωινά σκουπίδια, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή τόσο ο πεζόδρομος και το λιμάνι αστράφτουν και όλα αυτά από τους συλλόγους και με την βοήθεια του Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Κάνουμε εθελοντισμό σε όλα, είπε, αλλά αυτά πρέπει να τα εκτιμήσει και ο Δήμος και δεν μπορούν οι ίδιοι να πλένουν τον κυβόλιθο της παραλίας και να ανεβαίνουν τα μηχανάκια μπροστά στο άγαλμα του Ωνάση, λέγοντας ότι το Λιμεναρχείο που είναι μπροστά από την πλατεία να τα διώξει και να κάνει το έργο του.
Επίσης στην παραλία δεν πρέπει να είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα , με το Λιμεναρχείο- που το μπαλκόνι του είναι δίπλα στο λιμάνι δεν τα βλέπει, καθώς η ίδια δυο φορές τους έχει ζητήσει να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα, με κίνδυνο να κατηγορηθεί ο εμπορικός σύλλογος ότι μπαίνει μπροστά, ωστόσο είπε ότι περισσότερο οι ντόπιοι δημιουργούν τα προβλήματα παρά οι ξένοι.
Ακούστε την παρέμβαση.

Πηγή: LefkadaToday