Οικτρή η κατάσταση στον σκουπιδότοπο…

σκουπιδ 5

Κατ’ επανάληψη έχει τεθεί και μάλιστα με επίφαση και σφοδρότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα δημοτικά συμβούλια, όπως π.χ. στο προτελευταίο. Ειδικότερα δε το θέμα του σκουπιδότοπου. Βέβαια κανένα αυτί από την δημοτική αρχή δεν φάνηκε να ιδρώνει και καμιά ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε – ή δεν υπάρχει να δοθεί… Εντωμεταξύ και μεσούσης της θερινής περιόδου τα σκουπίδια αυξάνονται και πληθύνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ έχει σταματήσει και η υποτιθέμενη και περιλάλητη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Βλαχέρνας (ένας από τους λόγους που διπλασιάστηκαν τα δημοτικά τέλη!).

σκουπιδ

Μεταφορά σκουπιδιών λοιπόν γιοκ! Ούτε καν για τα μάτια. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες (έχουμε και εφημερίδα δίπλα με ημερομηνία προχτεσινή μην τυχόν ακούσουμε κι εμείς το… γνωστό επιχείρημα ότι οι φωτογραφίες είναι παλιές!). Το μεσαίο κύτταρο, αυτό που αποδεχόταν τον όγκο των σκουπιδιών, έχει υπερκαλυφθεί και τα σκουπίδια ξεχειλίζουν προς τα έξω, προς την είσοδο (επάνω κύτταρο).

σκουπιδ 2σκουπιδ 4

Με αυτούς τους ρυθμούς σε λίγο θα βγουν στον δρόμο…Και μιας και ο θεός είναι μεγάλος μέχρι στιγμής, ας βάλει κι εδώ το χεράκι Του να μην πάρουμε καμιά πυρκαγιά εκεί πάνω, όπως η Λευκάδα πέρυσι, γιατί τα πράγματα είναι πολύ οριακά πλέον. Εκτός κι αν αυτό το τελευταίο αποτελεί «λύση» για την δημοτική αρχή…

σκουπιδ 3